PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Mücadele ruhunu hiç kaybetmeyelim'
'Mücadele ruhunu hiç kaybetmeyelim'

'Mücadele ruhunu hiç kaybetmeyelim'

Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez, " Allah’ın izniyle umudumu hiç yitirmedim. Her şey daha güzel olacak yeter ki biz mücadele ruhumuzu kaybetmeyelim" ifadesini kullandı.

A+A-

Allah’ın izniyle umudumu hiç yitirmedim. Her şey daha güzel olacak yeter ki biz mücadele ruhumuzu kaybetmeyelim. İyilik yapmaktan yorulmayalım. İyilik sizde var olanı olmayanla paylaşmaktır. “Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz” buyruğu Kuran-ı Kerim’de bizim için bir düsturdur. İyilik fırsatını veren rabbimiz iyiliği yapmakla kalmayıp başa da kakmamayı öğütler.

whatsapp-image-2019-01-04-at-14.26.25.jpeg

İyiliğin beraberinde getirdiği mutluluk tarif edilecek bir duygu değildir. Bu mutluluğu tadan insan iyilik yapmadan duramaz. 7-8 yaşlarındayken mahallemizde oturan kimsesiz yaşlı bir teyze vardı. Annem yedi çocuğuna bakmanın yanında o teyzeyle de yakından ilgilenir her türlü ihtiyacını karşılardı. Bende yanından ayrılmazdım. Benim için en önemli rol model, annemin ihtiyacı olan herkesin yardımına koşması olmuştur.

whatsapp-image-2019-01-04-at-14.26.25-(1).jpeg

Çocukluğumdan beri dünyanın dört bir yanında savaş, açlık, deprem nedeniyle oluşan mağduriyetlere aşırı duyarlı olmuşumdur. Başta Afganistan, Filistin, Bosna-Hersek gibi zulmün en mağdur ettiği yerler olmak üzere sürekli yardım faaliyetlerinin içinde yer aldım ve benim hayat felsefem acılar paylaştıkça azalır ve bir gün mutluluğa dönüşür. Afrika’daki en büyük sıkıntı kurak bölgelerdeki su sorunu.

whatsapp-image-2019-01-04-at-14.26.26-(1).jpeg

Bir köyde su kuyusu açılışındaki kadın ve çocukların sevinç çığlıklarını hiç unutamıyorum. Ayrıca Karabük Üniversitesin Elektrik – Elektronik Bölümü’nde burs vererek okutup mezun ettiğimiz Afrikalı öğrencilerimizin ülkelerine dönüp Kenya ve Somali gibi ülkelerde işe başlamaları, ülkelerini kalkındırma adına yaptıkları başarılı çalışmalara şahit olduğumdaki sevinci de unutamıyorum. Allah’ın izniyle umudumu hiç yitirmedim.

whatsapp-image-2019-01-04-at-14.26.26.jpeg

Her şey daha güzel olacak yeter ki biz mücadele ruhumuzu kaybetmeyelim. İyilik yapmaktan yorulmayalım. İyilik yaptığımız kişilerden darbede görsek asıl olan Allah’ın rızasını gözeterek sabırlı olalım. İnşallah iyilik dünyaya elbette bir gün hakim olacak. Yer yüzündeki son yoksula ulaşıncaya dek iyilik sloganımızı tekrar ederek ‘Vira Bismillah’ diyerek... Aslında yorgunluk beyinde başlayıp biten bir inanç işi. Bedenin yorgunluğu birkaç saat dinlenerek atılabildiği için rabbimiz “bir işi bitirdiğinde hemen diğerine başla” diyerek en güzel motiveyi bizlere öğretiyor. Ve bende bu inançla çok yorulsam da almış olduğum manevi hazzın neticesinde çoğu zaman bir iyilik projemi bitirmeden diğerinin planlaması ve organizesine başlıyorum.Örneğin şuan dünyanın en büyük mülteci kampının bulunduğu Kenya’nın Dadaab bölgesinde gıda yardımı yaparken aynı zamanda Somali’ de açılacak olan dört su kuyusunun hazırlıklarını planlamaktayım.

whatsapp-image-2019-01-04-at-14.26.26-(2).jpeg

Turuncu Dergisi olarak, iyiliğin dünyaya hakim olması adına bu ayki sayınızda bu konuya yer verdiğinizden dolayı teşekkürlerimi bildirir, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

 

Yenikapıhaber - Turuncudergi / ÖZEL

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.