PİYASALAR

  • BIST 1009715.420.73%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. Mobil ekip kamptaki Suriyelilere çare olmaya çalışıyor
Mobil ekip kamptaki Suriyelilere çare olmaya çalışıyor

Mobil ekip kamptaki Suriyelilere çare olmaya çalışıyor

A+A-

Esed rejiminin hava saldırılarında yerle bir olan sağlık merkezlerinin yerine, kamplarda yaşayanlara sağlık hizmeti götürmek için mobil sağlık hizmeti uygulaması hayata geçirildi.


Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib kırsalındaki  yüzlerce sağlık merkezinin Esed rejiminin hava saldırılarında yerle bir olmasıyla, İdlib'in doğusundaki Sincar bölgesinde faaliyet gösteren yardım kuruluşları, sağlık hizmeti verebilecek merkez kalmaması nedeniyle, kamplarda yaşayanlara sağlık hizmeti götürmek için "mobil" sağlık hizmeti uygulamasını hayata geçirdi.

Derme çatma çadırlardan oluşan 23 kampın bulunduğu Sincar'da yüzlerce aile, belirli aralıklarla gelen mobil sağlık ekiplerinden hizmet alıyor.

Genel olarak soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara bağlı rahatsızlıklar için basit ilaçlara sahip mobil ekipler, bir doktor ve tecrübeli 2 kadın sağlık görevlisinden oluşuyor. Mobil sağlık merkezinde çalışan Doktor Midyan Osman, sabit sağlık merkezlerinin sürekli hedef alınması sonucu bu yola başvurduklarını söyledi.

Yaklaşık 6 aydır mobil sağlık hizmeti verdiklerini belirten Osman, günde ortalama 90-95 hastayı muayene ettiklerini, grip ve enfeksiyonun en çok karşılaşılan vakalar olduğunu, mevcut ilaçların yetersiz kaldığını söyledi. 

Osman, mobil sağlık merkezlerinin, kamplarda yaşayan ailelerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığı durumlarda kamplardaki hastaların İdlib il merkezindeki hastaneye veya daha donanımlı bir sağlık merkezine sevk edildiğini ifade etti.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.