PİYASALAR

  • BIST 1009871.261.59%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Mikrodalga Fırınların 15 Farklı Özelliği
Mikrodalga Fırınların 15 Farklı Özelliği

Mikrodalga Fırınların 15 Farklı Özelliği

Mikrodalga fırınlar hayatınızın her anında yemeklerinizin kısa süre içerisinde ısınması için büyük bir icat. Peki ya hepinizin yalnızca yemekleri ısıtmak için kullandığı mikrodalga fırınların hiç bu özelliklerini duydunuz mu?.. İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler..

A+A-

Hemen her bireyin evinde yer alan mikrodalga fırınlar genellikle yiyeceklerin ısıtılarak hazır hale gelmesi için kullanılmaktadır. Eminiz ki sizlerde mikrodalga fırınları bu amaçla kullanıyorsunuz. Elbette ki doğru bir amaç. Ancak mikrodalga fırınlar bildiğinizden çok daha fazla işlev ve göreve sahip. Yalnızca yiyeceğiniz yemekleri ısıtmak ile görevlendirilmiş olduğunu düşündüğünüz mikrodalga fırınlar hakkında 15 farklı püf nokta..

Yemek pişirme konusunda usta!

Mikrodalga fırınlar yalnızca yiyeceğiniz gıdaları ısıtmak değil onları pişirmek içinde kullanılmaktadır. Nasıl diyeceksiniz. Mikrodalglar tavuk, köfte, risotto gibi yemekleri pişirme konusunda adeta usta!

Kekler 2 dakikada hazır..

Bir çok kadının yapmadan duramadığı lezzetli kek tariflerinde, kekinizi önceden ısıtılmış olan fırına yerleştirmeniz gerekecektir. Ancak mikrodalganın özelliği kekin fırında ısınmasını beklemek yerine mikrodalga fırınlarınız mükemmel bir kek yapabilir. Ayrıca küçük kek kalıplarını koymanız durumunda neredeyse 2 dakika içerisinde kekiniz hazır halde olacak.

İster sahanda ister haşlanmış

Mikrodalga fırınlarda yemek yapabileceğinizi daha önce de belirtmiştik. Ancak bunu yalnızca tavuk, köfte yada risotto olarak düşünmeyin. Mikrodalgalar yumurta da pişirebiliyor. Nasıl mı? Belilenen sıcaklık ve süreyi ayarlamanız durumunda mikrodalganızda ister haşlanmış, ister sahanda isterseniz lezzetli bir omlet yapabilirsiniz. Ayrıca uzmanlar tarafından yapılana raştırmalarda ocağa göre mikrodalgalarda pişirilen yumurtalar daha lezzetli oluyor muş!

Sebzeleri kısa sürede haşlayın!

Sebzelerinizi ocakta doğalgaz yakarak kaynatmakla uğraşmanıza gerek yok. Haşlamanız için pratik bir fikir sunacağız. Sebzelerinizi mikrodalga fırına atmanız halinde kısa süre içerisinde haşlanacaklar. Ancak sebzeleri mikrodalga fırınınıza nemli kağıt havluya sararak atmanız gerekmektedir. Isıya dayanıklı olan kabınızın içerisine bir miktar su koyarak sebzelerinizin haşlanmasını bekleyebilirsiniz. Hemde sadece bir kaç dakika.

Pizzanız hazır

Mikrodalga fırınların bir diğer işlevi ise lezzetli pizzalarınızı kısa süre içerisinde pişirmek. Isıya dayanıklı bir tava içerisine yerleştirdiğiniz pizzanızın yanına biraz da patates ekleyebilirsiniz. Hem patates pizzanızın da daha hızlı pişmesine yardımcı olacak. Kısa bir sür sonra lezzetli pizzanız ve kızarmış patatesleriniz masanızda!

Sarımsaklar soyuldu bile

Sarımsak soymak hemen herkesin baş belası olabiliyor. Peki ya bu işin pratik bir noktası yok mu? Elbette ki var. Sarımsaklarınızın baş kısmını keserek mikrodalga fırın içerisine atın. Koku endişeniz var ise küçük aliminyum kagıda sararakta atabilirsiniz ancak koku yapmayacaktır. Tam 25 saniye sonra sarımsaklarınız kabuklarından ayrılmış olarak gelecek. İşte mikrodalga fırınlar sarımsak çilesinden de kurtardı..

Baharatlar kısa sürede kurudu

Mevsiminde aldığınız taze nane, kekik, biber gibi bitkileri kurutarak kışa hazırlık yapmak mı istiyorsunuz. Zahmetli kurutma aşamalarına girmenize hiç gerek yok. İşte mikrodalgalarınız bunu da hallediyor. Yapmanız gereken nane, kekin vs. Bitkileri bir kabın içerisine yerleştirerek 3 dakika mikrodalgaya atmak oalcak. Çıktığında bitkileriniz kurumuş ve paketlenmeye hazır olacak.

Hamurunuz mayalandı

Son zamanla da evde ekmek yapmak isteyenler için bir çok ekmek makinesi üretildi. Epeyce de pahalı olan makinelerin işlevini mikrodalga fırınlarda gösteriyor. Nasıl mı? Mayalanma süresi uzun olan hamuru mikrodalga fırınınıza atarsanız 1 saat içerisinde mayalanması gereken hamurunuz 10 dakika da mayalanmış olacak. Ancak bu işlemi en düşük ayarda yapmayı unutmayın. Yoksa hamurunuz mahvolur bizden söylemesi.

Göz yaşlarınızı silin

Soğan soymak çok mu çileli geliyor. Biliyoruz gözlerinizden yaşlar akıyor bazen. Ama bundan endişe etmeyin. Mikrodalga fırınlarınız bu sorunu da ortadan kaldırıyor. Nasıl mı? Yapmanız gereken soğanlarınızın baş kısmını keserek mikrodalga fırınınıza yerleştirmek. Tam 30 saniye ısıttıktan sonra soğanınızın o keskin ve miskin kokusu ortadan kalkmış olacak. En azından gözünüzü yakmayacak..

Fasulye ve nohutlar pişirmeye hazır

Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında fasulye ve nohut yer alıyor. Ancak pişirmeden önce saatlerce yumuşaması ve kabarması için suda bekletmeniz gereken bu gıdaları kısa süre içerisinde pişirecek hale getirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bir su bardağı nohut içerisinde 3 bardak su eklemek ve mikrodalgada kaynatmak. İşte fasulyeniz ve nohutunuz pişirmeye hazır ve kabarmış olacak..

Bol köpüklü latte

Evlerinizde bir çok kez latte yapmayı denediniz. Ancak o köpüğünü bir türlü elde edemiyorsunuz. İşte bunun için yapmanız gereken tek şey sütünüzü kapaklı bir kavanoza koymak ve iyice çalkaladıktan sonra 25 saniyeliğine mikrodalga fırına atmak. Sütünüz sürenin bitmesi ile tam bir latte köpüğü kıvamına gelecek. Şimdi o lezzetli bol köpüklü kahveleri sizde evinizde yapabilirsiniz.

Kavrulmuş fındıklar

Biliyoruz ki fındığı hemen hepiniz seviyorsunuz. Taze fındıklarınızı ayıklamanızın ardından kavurmak mı istiyorsunuz. Ancak ocakta yapacağınızı kavurma işlemleri hem zahmetli hemde bazen istediğinizden fazla kavrulmuş olabiliyor. Bunun için sizlere çok daha pratik bir çözüm sunacağız. Yapmanız gerken fındığınızı bir kaba koyarak 60 saniye mikrodalgaya atmak. İşte fındıklarınız yemeye hazır..

Ev yapımı cipsler hazır

Çocuklar ve yetişkinlerin çok sevdiği ancak sağlığa zararlı olduğu söylenen cipsleri evinizde sağlıklı hale getirerek yapabilirsiniz. Doğal cipslerinizi yaparken bolca yağ kullanmanıza da gerek yok. Yapmanız gereken ince kesilmiş patateslerinizi zeytinyağı ile harmanlayarak mikrodalga fırına yerleştirmek. Ortalama 5 dakika sonra sıcacık lezzetli cipsleriniz hazır. Üzerine tuz gezdirmeyi unutmayın.

Ekmekler fırından yeni çıktı

Evlerinizde önceden kalma ekmekleri yepyeni taze hale getirerek tüketebilirsiniz. Adeta fırında yeni çıkmış kıvamında ekmeklerinizi kağıt havluya sararak mikrodalga fırınınızda 10 saniye ısıtınız. Bu işlemi kağıt havlu kullanmadan tabağa yerleştirilmiş ekmeklerin yanına bir kap su bırakarak da gerçekleştirebilirsiniz. İşte taptaze ekmeğiniz masanızda hazır.

İster haşlama ister patlamış mısır

Mısırlarınızı saatlerce haşlamak yada közlemek yerine mikrodalga fırınlarınız da sadece bir kaç dakika içerisinde yenilir kıvama getirebilirsiniz. İster haşlama ister patlamış mısır yapmak istiyorsanız bu yazımızı okuyun. Yapmanız gereken ıslak bir kağıt havluya mısırınızı koyarak 3 dakika pişirmek. Sonrasında haşlanmış mısırınız yemeye hazır olacak. Peki ya patlamış mı yapmak istiyorsunuz. Öyleyse yağlanmış ve tuz ilave edilmiş yanmaz kağıt içerisine mısırınızı koyunuz ve mikrodalgada bekletiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.