PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.2330.76%
  • DOLAR32.3550.08%
  • EURO34.939-0.37%
  • STERLİN40.917-0.37%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız: Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kalktı yargı yolu açıldı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız: Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kalktı yargı yolu açıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız: Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kalktı yargı yolu açıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, girdiği her seçimde olduğu gibi 28 Mayıs seçimlerinde de cumhurbaşkanlığı yarışını kaybeden ve milletvekili de olamayan Kemal Kılıçdaroğlu’na yargı yolunun açıldığını söyledi. Yıldız, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kalktığını ve hakkında düzenlenmiş 28 fezlekenin Anayasa ve Adalet Komisyonu’nda beklediğini, bu dosyaların iddianameye dönüştürülerek kamu davası açılabileceğini ifade etti.

A+A-

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçildiği, Yedili Koalisyon’un adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeniden kaybettiği 28 Mayıs seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kalktığını söyledi.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun dosyası kabarık

 

Sosyal medya hesabından 3 farklı paylaşımda bulunan Feti Yıldız, milletvekillerinin 2 Haziran’da yemin edeceklerini Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığının olmadığını hatırlatarak, “Hakkında düzenlenmiş Fezlekeler anayasa ve adalet Komisyonu raflarında bekliyor. Cumhuriyet başsavcılıkları, hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış” dedi.

 

 

Yıldız, Kılıçdaroğlu’nun hakkında hazırlanan 28 fezleke olduğunu ve bu dosyaların iddianameye dönüştürülerek Kılıçdaroğlu hakkında kamu davasının açılabileceğini söyledi. Yıldız, “Daha önce açılmış ancak dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder. Anayasanın 83/2. maddesinde yer alan yasama dokunulmazlığı bir “muhakeme engeli”dir. Dokunulmazlık kalkınca muhakeme engeli de kendiliğinden ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.