PİYASALAR

  • BIST 10010336.50.68%
  • ALTIN2400.893-0.46%
  • DOLAR32.265-0.16%
  • EURO34.686-0.36%
  • STERLİN40.344-0.62%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Meteoroloji'den 21 il için flaş uyarı
Meteoroloji'den 21 il için flaş uyarı

Meteoroloji'den 21 il için flaş uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftalık hava durumu raporu yayımlandı. 21 il için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Suriye kaynaklı tozun, yüksek seviye rüzgarlarıyla Güneydoğu Anadolu ve zamanla Doğu Anadolu'ya taşınacağını tahmin ediliyor.

Tozun meydana getireceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

21 il için uyarı: Meteoroloji tarafından toz taşınımı uyarısı yapılan iller ise şöyle: Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Ağrı

Meteoroloji'nin paylaştığı tabloda yer alan detaylar sosyal medyada hesabından paylaşıldı. Buna göre 10.00-23.00 saatlerine dikkat edilmeli..

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Bugün  rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege'nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kısa süreli kuvvetli(40-60 km/sa); Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Giresun’un güneyi, Sivas’ın doğusu, Kayseri’nin kuzeydoğusu, Malatya, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (30-60 km/saat) , kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağış uyarısı:  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Trakya'nın güney, Marmara'nın güney ve batısının, Ege Bölgesi'nin, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin, Batı Karadeniz Bölümü'nün, Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı ile Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kısa süreli kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege'nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kısa süreli kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına, kısa süreli kuvvetli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölgenin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz Bölümü ile Giresun, Ordu ve Tokat illerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına, kısa süreli kuvvetli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batı ve kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına, kısa süreli kuvvetli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren bölgede toz taşınımı bekleniyor.

Güney Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden itibaren bölgede toz taşınımı bekleniyor.

 

Kaynak: İnternet Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.