PİYASALAR

  • BIST 1009142.40.69%
  • ALTIN2325.1630.8%
  • DOLAR32.3730.13%
  • EURO34.966-0.03%
  • STERLİN40.964-0.12%
  1. HABERLER

  2. Merkel: FETÖ mensuplarının iadesi görüşülecek
Merkel: FETÖ mensuplarının iadesi görüşülecek

Merkel: FETÖ mensuplarının iadesi görüşülecek

A+A-

Almanya Başbakanı Merkel, FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesine ilişkin Adalet bakanlarının, kanıtların değerlendirmesi bittikten sonra iadeyi görüşeceklerini söyledi.


Almanya Başbakanı Merkel, bir günlük çalışma ziyareti için bulunduğu Türkiye'de Başbakan Binali Yıldırım ile ortak basın açıklaması yaptı. Soru-cevap kısmında Merkel'e, FETÖ'nün bazı yandaşlarının Almanya'da bulunduğu anımsatılarak, bu kişilerin iadesine ilişkin adım atıp atmayacakları sorusu yöneltildi.

Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını ifade eden Merkel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim adım ve önlem almamız için elimizde kanıtların olması gerekiyor. Mahkemeler bu kanıtları değerlendiriyor. Bazı koşullarda iadenin yapılamayacağı şeklinde Almanya'da bazı mahkeme kararları var. Adalet bakanlarımız bundan sonra da bu konularda görüşmeler yapacak. Fakat bağımsız mahkemelerin sonucuna tabii ki saygı duymalıyız. Bizim için özellikle şimdi yanlış gelişmeler olmamalı. Örneğin Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) çalışan imamlar... Demokratik sistem nezdinde, bu imamların bazı insanlar hakkında bilgi toplaması gibi Alman hukuk devletine aykırı bir şey olmamalı."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.