PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2508.6711%
  • DOLAR32.5690.3%
  • EURO34.7250.03%
  • STERLİN39.9772.31%
  1. HABERLER

  2. Merkel aynı Merkel
Merkel aynı Merkel

Merkel aynı Merkel

A+A-

Başbakan Yıldırım ve Almanya Başbakanı Merkel'in ortak basın açıklamasında Merkel, yine 'İslamcı terör' ifadesini kullandı.


Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın açıklaması sırasında Başbakan Yıldırım'dan sonra söz alarak terörle mücadele konusunda Türkiye ile işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Merkel burada yine 'İslamcı terör' ifadesini kullandı. Merkel aynı ifadeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la düzenlediği basın toplantısında kullanmış, Erdoğan Merkel'i uyararak terörün dininin olmayacağını, bu ifadenin Müslümanları üzdüğünü ve DEAŞ'la en çok mücadele eden ülkenin Türkiye olduğunu vurgulamıştı.

Merkel, konuşmasında Türkiye'nin darbe teşebbüsünden sonra ekonomi alanında bazı sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntının aşılması için Alman yatırımcıların yasal bir güven içinde olmaları için daha da fazla işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. 

"Görüşmede terör tehdidini ele aldık. İslamcı terörü ele aldık. Sayın Cumhurbaşkanı'na da söyledim. Burada müslümanlara karşı şüphecilik değil. Bu insanlar insan hayatını yok etti. Demokrasiyi ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu mücadelede birlikteyiz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, FETÖ yerine Gülen Hareketi demeyi tercih eden Merkel, yine şaşırtmadı.




Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.