PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mekke'de hac için son hazırlıklar tamamlandı
Mekke'de hac için son hazırlıklar tamamlandı

Mekke'de hac için son hazırlıklar tamamlandı

A+A-

Milli Görüş Hac 2017 Organizasyonunda görev alan Mekke idaresi birim sorumluları koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Milli Görüş Merkez otelinde bir araya gelen Hac 2017 organizasyonu birim sorumluları, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak hizmetler hakkında bilgilendirildi.

Hac- Umre Birim Başkanı ve Hac 2017 Genel Sorumlusu Tahir Köksoy başkanlığında yapılan toplantıya IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma başkanı Murat İleri, Mekke Sorumlusu Cengiz Dağdeviren, İrşad Sorumlusu Abdurrahim Güçlü ve Fetva sorumlusu Hulusi Ünye katıldı. Açılış Kur'an-ı Kerim'inin ardından söz alan Mekke sorumlusu Cengiz Dağdeviren şu ana kadar yapılan hizmetleri kısaca değerlendirdi ve tüm hizmet görevlilerimizin başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Birlikte çalışılan bu ekibin çok kaliteli bir ekip olduğunu dile getiren Dağdeviren Allah'ın misafirleri bizim için bir emanettir, onları her zaman hoşgörü ile karşılamalıyız dedi. Organizede her şey olabilir ancak ihmal kesinlikle olmaması gerektiğini belirten Dağdeviren kısıtlı süre içerisinde zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz ve insiyatifimizi çok iyi bir şekilde kullanmalıyız dedi.

Daha sonra söz alan Hac-Umre Birim Başkanı ve Hac 2017 Genel Sorumlusu Tahir Köksoy sözlerinde ''bizleri tekrar Mekke' de bir araya getiren Allah'a hamdolsun'' diyerek başladı. Mekke idaremiz birim sorumlularımızla bu toplantıları rutin olarak zaten yapıyor, ancak bugün burada hem bir selamlaşma hem de yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve önümüzdeki kalan süre içerisinde yapılacak hizmetlerin koordinesi için bir aradayız. Bugün itibari ile Mekke-i Mükerremye 19 Kafilemiz intikal etmiş bulunmaktadır, diğer kafilelerimizin ise intikalleri devam etmektedir bir kısmını Medine de misafir etmekte ve bir kısmı da cidde üzerinden Mekke'ye ulaşımları sağlanmaktadır. Bu yıl inşallah Mekke'de İrşad çadırımızda yine birbirinden değerli bir çok değerli hatibimizi ağırlayacağız. Mekke'de toplam dört otelde hizmet verdiklerini belirten Köksoy tüm çalışmalarımız Mekke sorumluluğumuzun koordinasyonu dahilinde yapılmaktadır dedi.

Toplantıda söz alan Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma başkanı Murat İleri de bu çalışmaların bir yıla yayılarak yoğun hazırlıklar sonrası bu hale geldiğini ve Arafatta ise zirveye ulaştığını dolayısıyla hepimize bu manada çok iş düştüğünün idrakindeyiz bu sebeple tüm görevlilerimizi yürekten tebrik ediyorum" dedi

Yenikapı Haber

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.