PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Mehmet CEYLAN Kimdir ? Aslen nereli? Ne iş yapıyor?
Mehmet CEYLAN Kimdir ? Aslen nereli? Ne iş yapıyor?

Mehmet CEYLAN Kimdir ? Aslen nereli? Ne iş yapıyor?

Mehmet CEYLAN 1958 yılı, Safranbolu doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamlamıştır. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Zehra'dır. Mehmet CEYLAN daha önce iş ne yaptı ? Mehmet Ceylan hangi dönemlerde milletvekilliği yaptı ? Mehmet CEYLAN kimdir? Mehmet Ceylan kaç yaşındadır ? Detaylar haberimizde.....

A+A-

1958 yılı, Safranbolu doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamlamıştır. Konya D.M.M. Akademisi'nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun...

1958 yılı, Safranbolu doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamlamıştır.

Konya D.M.M. Akademisi'nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul D.M.M. Akademisi'nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamlamıştır.

Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde Asistanlık ve Öğretim Görevliliği yapmasının ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu bitirmiş ve bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmiştir.

1986 yılında, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı'na Uzman Yardımcısı olarak naklen atanmıştır. Kariyer çalışması kapsamında ABD'nin Western Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi alanında lisansüstü eğitimi ve bilahare tamamladığı uzmanlık tezi ile DPT'de Planlama Uzmanlığına atanmıştır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCILIĞINA MEHMET CEYLAN ATANDI

TBMM'de Görev Yaptığı Komisyonlar:

• Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği (2 yıl)

• AB Uyum Komisyonu Üyeliği (2,5 yıl)

• Türkiye – AB Karma Komisyonu Başkan Vekilliği (2,5 yıl)

• Türkiye – Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanlığı (4 yıl) AK PARTİ Genel Merkezi'nde Yürüttüğü Görevler:

• Yerel Yönetimler Başkanlığı Orta Anadolu İlleri Bölge Koordinatörlüğü (2 yıl)

• Teşkilat Başkanlığı Çeşitli İl Koordinatörlükleri ile Marmara Bölgesi Bölge Koordinatörlüğü (2,5 yıl) 2007 – 2011 : TBMM, 23. Dönem Karabük Milletvekili TBMM'de Görev Yaptığı Komisyonlar:

• Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği (4 yıl)

• NATO Parlamenterler Asamblesi Üyeliği (4 yıl)

• Türkiye – Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanlığı (4 yıl)

  2011 – 2015 (10 Şubat) : Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı 

mehe.jpg
18 Nisan 1999 Yerel seçimleriyle siyaset hayatına atılmış, bir dönem Safranbolu Belediye Başkanı olarak hizmet vermiştir. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Mülletvekili seçilerek TBMM'de görev yapmıştır. 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlemento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürütmüştür. TBMM'deki temsil süresince kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu'nun 8 yıl süreyle başkanlığını üstlenmiştir. Çevre Şehircilik ve Altyapı Bakanlığında uzun yıllar Bakan Yardımcısı görevini yürütmüştür.  Mehmet CEYLAN 61 yaşında bulunmaktadır.

Son olarak AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görev almış ve halen bu görevi sürdürmektedir.


Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce bilip yazıp okuyabilmektedir.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.