PİYASALAR

  • BIST 1009679.80%
  • ALTIN2477.505-0.26%
  • DOLAR32.4350.09%
  • EURO34.454-0.17%
  • STERLİN40.359-0.34%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Marvel’dan bir ilk! Müslüman süper kahraman dizisi
Marvel’dan bir ilk! Müslüman süper kahraman dizisi

Marvel’dan bir ilk! Müslüman süper kahraman dizisi

Marvel’ın Müslüman süper kahramanı Kamala Khan’ın (Ms Marvel) dizisi yayına hazırlanıyor. Marvel Sinematik Evreni’yle bağlantılı olacak şekilde hazırlanan dizi, Disney Plus ekranlarında yayınlanacak.

A+A-

Marvel’ın Müslüman süper kahramanı Kamala Khan (Ms Marvel), çok yakında Marvel Sinematik Evreni’ne (MCU) katılacak. The Hollywood Reporter tarafından bugün yapılan habere göre Disney, Ms Marvel dizisi için hazırlık yapıyor. Disney Plus platformunda yayınlanacak olan Ms Marvel, Müslüman bir karakterin başrolünde yer aldığı ilk süper kahraman dizisi/filmi olacak.

Ms Marvel dizisi hakkında şu an için hiç bilgi yok. The Hollywood Reporter’da yer alan ifadelere göre komedyen Bisha K. Ali, dizinin yapımcılığını ve senaristliğini üstlenecek.

Marvel çizgi romanlarında ‘Ms Marvel’ takma adı birden fazla süper kahraman tarafından kullanıldı. Bunlara örnek olarak Brie Larson’un canlandırdığı Carol Danvers da bu kahramanlardan birisidir. Fakat Carol Danvers daha sonra Captan Marvel takma adını kullanmaya başlayınca Ms Marvel ismi de yeni ve genç bir kahramana, Kamala Khan’a geçti.

Asya kökenli Pakistan asıllı genç bir süper kahraman olan Kamala Khan, çizgi romanlarda ilk kez 2013 yılında tanıtıldı. Kamala Khan’ın kendisine ait serisi ise 2015 yılında yayınlandı. Bu serinin ilk sayısı 2015 yılının Hugo En İyi Grafik Hikaye Ödülü'nü aldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.