PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Macaristan Başbakanı Orban: Erdoğan'ın kazanması için çok dua ettim
Macaristan Başbakanı Orban: Erdoğan'ın kazanması için çok dua ettim

Macaristan Başbakanı Orban: Erdoğan'ın kazanması için çok dua ettim

Macaristan Başbakanı Orban, Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sandıktan Erdoğan çıktığı için duyduğu memnuniyeti dile getiren Orban, Kılıçdaroğlu'ndan bahsederken de 'Amerikan yanlısı ya da Soros'un adamı' ifadelerini kullandı.

A+A-

Türkiye’de 28 Mayıs’ta düzenlenen Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun galibi Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk kutlayan dünya liderlerinden Macaristan Başbakanı Viktor Orban bu zaferden duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirdi.

 

Orban devlet radyosunda yaptığı değerlendirmelerde Türkiye ilişkilerine de değindi ve Erdoğan’ın seçimi kazanması için dua bile ettiğini söyledi.

 

Sandıktan çıkan sonuç karşısında bir oh çektiğini anlatan Orban, Erdoğan’a şans dilemekle kalmayıp çok dua da ettiğini belirtti ve “Kazanamasaydı trajedi olurdu” dedi.

 

'Rus doğalgazı Avrupa'ya ulaştırılamayabilirdi öngörülemez etkileri olurdu'

Rusya’dan doğalgazı Türkiye üzerinden aldıklarını da hatırlatan Orban, Türkiye’nin başına ‘Amerikan yanlısı ya da (Macar asıllı ABD’li milyarder) George Soros’un adamının geçmesi halinde’ doğalgazın Macaristan veya Sırbistan’a ulaştırılmayabileceğini savundu.

Kılıçdaroğlu kazansaydı ne olurdu ya dair bir senaryosunu daha dile getiren Orban, “Türkiye’yi savaş yanlısı bir başkan yönetmeye başlasaydı bunun öngörülemez etkileri olurdu” endişesini de dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.