PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kuzu: Ülke bölünecek ise bu sisteme Kandil niye 'hayır' diyor
Kuzu: Ülke bölünecek ise bu sisteme Kandil niye 'hayır' diyor

Kuzu: Ülke bölünecek ise bu sisteme Kandil niye 'hayır' diyor

A+A-

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu, başkanılık sisteminin gelmesi durumunda ülkenin bölüneceğini düşünenler olduğunu belirterek, "Ülke bölünecek ise bu sisteme Kandil niye 'hayır' diyor." ifadesini kullandı.


AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Birlik Vakfı Antalya Şubesi tarafından Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye ve Yeni Hükümet Modeli" konulu konferansta konuştu.

Başkanılık sistemi denildiğinde insanın aklına çok değişik çağrışımların gelebileceğini vurgulayan Kuzu, "Başkanlık modeliyle ilgili Kemal bey konuşuyor ve öyle laflar ediyorlar ki o laflara hakikaten cevap vermek gerekir mi? Gerekmez çünkü cevap verecek bir tablo olduğunu görmüyoruz. 'Diktatörlük gelir' diyorlar, 'Tek adam gelir' diyorlar, 'Cumhuriyet kalkar' diyorlar, 'Laiklik elden gider' diyorlar. Bir yığın buna benzer bizim işimizi zorlaştıran, havayı bulandıran ve hepimizi rahatsız eden bir takım tespitlerde bulunuyorlar." diye konuştu.

Kuzu, bir siyasetçinin bu konuyla ilgili başka yollara girmemesi gerektiğini, konu ne ise onu doğrudan söylemesi gerektiğine işaret ederek, "Ama maalesef öyle anlaşılıyor ki getirilen sistemle alakalı çok fazla bir şey diyemeyince bu sefer bel altından vurmalar ve 'Nasıl bunu çamura atarız' gibi bir takım iftiralarla işi götürmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

Bugünkü Türkiye modelinde en büyük sıkıntılardan birinin koalisyon olduğunun altını çizen Kuzu, başkanlık sistemi ile koalisyon dönemlerinin ortadan kalkacağını belirtti.

"Ülke bölünecek ise bu sisteme Kandil niye 'hayır' diyor"

Başkanılık sisteminin gelmesi durumunda ülkenin bölüneceğini düşünenler olduğunu belirten Kuzu, sözlerine şöyle devam etti:

"Rahmetli Türkeş'te savunuyordu, 'Tek çözüm başkanılık sistemidir' diyordu. Özal savundu, Yazıcıoğlu savundu, Demirel savundu. Hep bunları ülke bölünsün diye mi savundular. Ülke bölünecek ise bu sisteme Kandil niye 'hayır' diyor. Efendim ülke bölünmesin diyenlerde 'hayır' diyor. Nasıl oluyor bu, HDP de 'hayır' diyor bir taraftan değerli kardeşlerim. Kimler 'hayır' diyor ona dikkat etmek gerekir. Eğer bu modelde bölünme olursa PKK'nın 'evet' demesi gerekir bir açıdan. Böyle bir şeyin olmadığını bildiği için 'hayır' kampanyasını erken dönemde başlattılar ve devam ediyorlar."


AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.