PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Korgeneral Temel Afrin'de Şehitler Tepesi'ni inceledi
Korgeneral Temel Afrin'de Şehitler Tepesi'ni inceledi

Korgeneral Temel Afrin'de Şehitler Tepesi'ni inceledi

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 1083 rakımlı Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti.

A+A-

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 1083 rakımlı Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti.

1-032.jpg2-023.jpg3-012.jpg4-004.jpg

 

 

 

8 askerimizin şehit düştüğü ve 13 askerimizin yaralandığı 'Kel Tepe'sinin adı şehitlerimizin anısına istinaden "1083-Şehitler Tepesi" olarak değişmişti.Bölgede terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı yapılan başarılı harekatın ardından Korgeneral İsmail Metin Temel, tepeyi gezdi.Beraberindeki heyet ile birlikte, jandarma birlikleri ile 1083 rakımlı Şehitler Tepesini ziyaret eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, bölgede incelemelerde bulundu.

dd.png

İSMAİL METİN TEMEL KİMDİR?

İsmail Metin Temel, 1958 yılında Bayburt'ta dünyaya gelmiştir. Korgeneral rütbesine sahip olan Temel, gençlik yıllarında ailesiyle birlikte Adana'ya yerleşti ve eğitimini burada tamamladı.Kısa süre sonra askerliğe adım attı. Van Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Ardından 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu komutanlığına getirildi. 

Fırat Kalkanı Harekatı'nda başarılı oldu. İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda ve Afrin Harekatı hazırlıklarında büyük rol oynadı. Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan olarak atandı.

Darbecilerle TSK’da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı.Silopi Özel Kuvvetler Üssü’nde görevli 8 kişilik suikast timi, 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. 

Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti.8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü.

Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.