PİYASALAR

  • BIST 1009086.270.07%
  • ALTIN2324.8970.79%
  • DOLAR32.3660.12%
  • EURO34.97-0.19%
  • STERLİN40.913-0.32%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Komşudan mültecilere tecrit
Komşudan mültecilere tecrit

Komşudan mültecilere tecrit

A+A-

Ülkelerindeki zulümden kaçarak komşu Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar'In şehrin dışındaki bataklık alana taşınması için çalışmalara başlandığı bildirildi.


Ülkelerindeki zulümden kaçarak komşu Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların Bengal Körfezi'nde yer alan, erişimin ancak botlarla sağlanabildiği Thengar Char Adası'na yerleştirileceği bildirildi.

Bangladeş Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Abul Hassan Mahmud Ali, 60 diplomat ve aralarında Birleşmiş Milletlerin (BM) de bulunduğu çeşitli kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Ali, söz konusu diplomat ve yetkililerden, Arakanlı Müslümanları Bengal Körfezi'ndeki Thengar Char Adası'na yerleştirmek için yardım istedi.

Mültecilerin artan sayısının yeterli yardımın sağlanmasını güçleştirdiğini, aynı zamanda sosyo-ekonomik, çevresel ve güvenlik sorunlarına yol açtığını söyleyen Bakan Ali, uluslararası toplumdan Thengar Char'ı geliştirerek mültecileri buraya yerleştirme ve zamanla ülkelerine iade etme konusunda destek talep etti.

Açıklamada, Thengar Char'da ev, okul ve hastane gibi binaların olmadığı anımsatılarak Arakanlı Müslümanların yerleştirilmesinin hazırlıklar tamamlandığında mümkün olabileceği vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, halihazırda 100 binlerce Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapan Bangladeş'e ekim ayından bu yana binden fazla Müslümanın daha geldiğine, bu insanlara kalacak yer ayarlamanın yetkililerin işini daha da zorlaştırdığına dikkati çekti.

Gelgitler nedeniyle yılın büyük bölümünde sular altında kalan, sular çekildiğinde ise bataklığa dönüşen Thengar Char'ın yaşam alanı olarak tayin edilmesi, insan hakları savunucularının ve uluslararası toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.