PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kişiye özel tedavi için start veriliyor
Kişiye özel tedavi için start veriliyor

Kişiye özel tedavi için start veriliyor

A+A-

Türkiye Anne, Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsü Başkanı Sarıkaya, kişiye özel tedavi çalışmaları için bu yıl start verileceğini açıkladı.


Türkiye Anne, Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsü Başkanı Esma Sarıkaya, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına (TÜSEB) bağlı Türkiye Anne, Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsünce Meyra Palace Otel'de düzenlenen "Doğum Şekli Tercihinin Multidisipliner İrdelenmesi Çalıştayı"nda konuştu.

TÜSEB'in sağlık alanında bilgi üreterek ülkemize hizmet etmek amacıyla faaliyetlerine başladığını söyleyen Sarıkaya, TÜSEB'in,ileri teknoloji ve inovasyon ihtiyacını gidermek için çalışan bir oluşum olduğunu, bu yönüyle sağlığın TÜBİTAK'ı olarak da değerlendirilebileceğini aktardı.

Sarıkaya, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltarak, teknolojilerin üretimine ağırlık verecek aşı ve plazma ürünü gibi pahalı ürünlerin Türkiye'de üretilmesi çalışmalarına başlandığını söyledi.

Türkiye'de "kanser gen" projesi konusunda hazırlıkların başladığını ifade eden Sarıkaya, "Türkiye Genom Projesi kapsamında, Türk uzmanlar tarafından yapılacak olan kişiye özel tıbbın önünü açacak bir projenin startına bu yıl başlıyoruz. Kişiye özel ilaç ve tarama testleri geliştirilmesi için önemli bir proje. Sağlık Araştırmaları Enstitülerimizden 6'sı kuruldu biz de bunların içerisinde, Anne Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsü olarak çalışmaktayız." dedi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.