PİYASALAR

  • BIST 1009547.230.18%
  • ALTIN2489.8380.73%
  • DOLAR32.5050.19%
  • EURO34.7610.31%
  • STERLİN40.6890.31%
  1. HABERLER

  2. Kılıçdaroğlu'ndan referandum teklifi
Kılıçdaroğlu'ndan referandum teklifi

Kılıçdaroğlu'ndan referandum teklifi

A+A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, "Bugün 28 Şubat. 28 Şubat'ta bir postmodern darbe yaşamıştı Türkiye. Bazı kişiler, öğretim üyeleri, öğretmenler, kamu görevlileri, ya inançları ya da siyasal fikirleri dolayısıyla devletin dışına itilmişlerdi. Açık ve net söylüyoruz, herkes bilsin, herkes duysun, herkesin görüşüne, inancına, kimliğine saygımız var. Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet eder, elinde sopayla vatandaşını dizayn etmez. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak, 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız. 28 Şubat'ta görevine son verilen öğretmenlerin sayısı 3 bin 527. 20 Temmuz sonrası görevine son verilen öğretmenlerin sayısı 30 bin 470. Yükseköğrenim kurumlarından ihraç edilen akademisyenler, 28 Şubat'ta 139 kişi, 20 Temmuz'dan sonra 4 bin 811." sözleriyle FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınanları savundu.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, vatandaşların 15 yıl önce kömüre muhtaç olduğunu, AK Parti iktidarı ile geçen 15 yılın sonunda da yine kömüre muhtaç bir halde bulunduğunu kaydetti. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriyelilere yardım etmesine karşı olmadıklarını, ancak ülkeye gelen bu kişilerin mutlaka kamplarda barındırılmaları ve kayıt altında tutulmaları gerektiğini vurguladı.

Ülkenin 81 ilinde Suriyelilerin yer aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İş yeri açıyor, esnafın yanında. Açsın mı? Açsın. Bizim esnaf vergi veriyor, Suriyeli vermiyor. Bu mudur rekabet? Esnaf kardeşim hala uyanmadın mı? Sen de hala bu düzene 'Hayır' demeyecek misin? Şimdi diyorlar ki 'Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz'. İnsaf. Niye veriyorsun, hangi gerekçe ile veriyorsun? İstiyorsa sözüm söz, Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi referanduma gidelim. Hep demiyorlar mı 'Millet bilir' diye. Milletten korkma kardeşim, gel Suriyeliler için referanduma gidelim. Milletten korkmayacaksınız."

Kılıçdaroğlu Suriyeliler için 36 milyar lira harcandığına dikkati çekerek, vatandaşların Suriyeliler nedeniyle kendi ülkesinde birçok hizmeti alırken, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü savundu.

Vatandaşlardan bu düzene "Hayır" demelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi tutturmuşlar, 'Rakka'ya gideceğiz'. Birileri talimat vermiş. Onlara göre üst akıldan talimat aldılar, Rakka'ya gidecekler. Söylüyorum, Rakka'ya gidelim mi gitmeyelim mi diye referandum yapalım. Millete soralım. Rakka'ya bu ülkenin, Anadolu'nun gariban çocukları, gitsin mi gitmesin mi? 'Milletin sözünü dinleyeceğim' diyorsun. Gel beraber gidelim, soralım millete. Benim evladım Rakka'ya gitsin mi, gitmesin mi? "


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.