PİYASALAR

  • BIST 1009457.24-0.71%
  • ALTIN2496.5140.5%
  • DOLAR32.5940.12%
  • EURO34.7830.05%
  • STERLİN40.6490.03%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kekik Otu Faydaları
Kekik Otu Faydaları

Kekik Otu Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Kekik otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Kekik otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Kekik otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Kekik Otu Faydaları

Mükemmel kokusu ve her derde deva özelliği ile kekik bir çok hastalığın  tedavisinde kullanılmaktadır. Günlük hayatta yiyeceklerin içerisine eklenerek kullanımı yaygın olan kekik otu ile düzenli tüketimlerde hastalıkların önüne geçmektedir. Kekik otunun içerisinde barındırmakta olduğu magnezyum, demir, kalsiyum, potasyum, selenyum mineraller ve A vitamini, betakaroten, peroksit ve folik asit ile oldukça zengindir. İçerdiğini zengin mineral ve vitaminler sayesinde yüzyıllardır bir çok hastalığa şifa niteliğinde değer katmıştır.

kekikotu1.jpg

Cilde İyi Gelir

Cilt hastalıklarının önüne geçmekte olan kekik otu sivilce, akne ve iltihaplanmalarda oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Kısa sür içerisinde ciltte meydana gelen sivilceleri yok etme özelliğine sahip kekik otu akne tedavilerinde de sıklıkla tercih edilmektedir.

Saç Sağlığını Korur

Kekik otunun mucizevi etkileri arasında yer almakta olan saç sağlığına etkisi ile saçlara meydana gelen kepek oluşumlarını yok ederek sağlıklı saç derisine sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kellik problemi yaşamakta olan bireylerde sağlıklı saç oluşumlarını destekleyici minerallere sahip olan kekik otu saç dökülmelerinin de önüne geçmektedir.

Soğuk Algınlığa İyi Gelir

Mevsimsel hastalıklara bağlı soğuk algınlık, grip, nezle gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmakta olan kekik otu vücut içerisinde meydana gelen bakteri ve mikrop oluşumlarını kısa süre içerisinde yok etmektedir. Soğuk kış aylarında kekik suyu tüketimleri hastalıklardan koruduğu bilinmektedir.

Kemikleri Güçlendirir

Genç ve yetişkin bireylerde ki kemik yapısının korunmasına ve sağlıklı kemik yapısına kavuşmasına destek olan kekik otu içerisinde bulundurmakta olduğu K vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri sayesinde kemik erimesi ve kireçlenmeleri önleyerek kemikleri güçlendirir.

Öksürüğü Önler

Boğaz enfeksiyonlarına bağlı olarak girip, bronşit, nezle ve soğuk algınlığı hastalıklarında sıklıkla meydana gelmekte olan öksürük probleminin önüne geçmekte olan kekik otu düzenli kullanımlarda boğazda meydana gelen enfeksiyonları önleyerek öksürük ve gıcıklanmaları yok etmektedir. Aynı zamanda boğazda meydana gelen balgam oluşumlarını da yok eder.

kekikotu.jpg

Tansiyonu Dengeler

Çağımızın hastalığı yüksek tansiyon rahatsızlıklarına karşı oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan kekik otu tansiyonun dengede kalmasına yardımcı olur. Düzenli kullanımlarda yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kekik suyu hipertansiyonun da önüne geçmektedir.

Sindirim Sistemini Dengede Tutar

Kabızlık, ishal ve sindirim sistemlerine bağlı hastalıklarda oldukça etkili bir kullanıma sahip olan kekik düzenli tüketimlerde şişkinlik ve hazımsızlığı önlemektedir. Her gün bir tatlı kaşığı kekik sindirim sisteminde meydana gelen bakteri ve parazit oluşumlarını yok ettiği bilinmektedir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kekik otu içerisinde barındırdığı yüksek vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin dengede kalmasına yardımcı olmaktadır. Vücut içerisinde oluşan bakteri ve mikroplara karşı yok edici özelliğe sahip olan kekik otu A vitamini ve C vitamini olarak oldukça zengin olup lif ve bakır mineralleri sayesinde bağışıklık sistemini her daim güçlü tutar.

Ağız Sağlığını Korur

Ağız içerisinde meydana gelen enfeksiyon riskine karşı yok edici özelliğe sahip olan kekik otu diş eti iltihaplanmalarını önleyerek sağlıklı diş yapısına sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği ile ağız yaralarına karşı doğal gargara görevi göstermektedir.

Kanseri Önler

Kekik otu içermiş olduğu bileşenleri sayesinde kanser hastalıklarının önüne geçerek kötü huylu hücre çoğalmasını ve kanser tümör oluşumlarını yok etmektedir. Özellikle kadınlarda görülen meme kanseri başlangıçlarında oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan kekik otu düzenli kullanımlarda DNA üretimi sırasında kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyerek kanser riskini azaltmaktadır.

kekikotu2.jpg

Kekik Otunun Diğer Faydaları

Kekik otunun içerisinde barındırmakta olduğu magnezyum, demir, kalsiyum, potasyum, selenyum mineraller ve A vitamini, betakaroten, peroksit ve folik asit sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Sindirim sitemi, cilt hastalıkları, soğuk algınlığı ve balgam oluşumu başta olmak üzere bir çok rahatsızlıkta etkili çözümler göstermekte olana kekik otunun diğer faydaları;

  • İdrar sökücü özelliğe sahiptir.
  • Mantar oluşumlarını kısa sürede yok eder.
  • Arı sokmalarına karşı etkilidir.
  • Balgam sökücü özelliğe sahiptir.
  • Kolon kanserine iyi gelir.
  • Maya enfeksiyonunu önler.
  • Anti enflamatuvar özelliği ile kalp dostudur.
  • Göz sağlığını korur.
  • Alzheimer hastalığının önüne geçer.

kekikotu4.jpg

Kekik Otunun Zararları

Bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan kekik otu bitkisinin vücuda faydaları kadar zararları da olmaktadır. Kekik otu bitkisinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Sinir otu bitkisinin zararları arasında;

  • İlaç tedavisi gören hastaların doktor kontrolünde kullanmaları gerekmektedir.
  • Küçük çocukların kullanması doğru değildir.
  • Tahrişe neden olabilir.
  • Troid hastalarının doktor kontrolünde tüketmeleri ön görülmektedir.
  • Fazla kullanımlarda hipertansiyona yol açabilir.
  • Hamile ve emzirme döneminde ki kadınların için kullanımı uygun görülmemektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.