PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kedi Otunun Faydaları
Kedi Otunun Faydaları

Kedi Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Kedi otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Kedi otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Kedi otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Kedi Otunun Faydaları

Yüzyıllardır Avrupa’da ve bir çok ülkede kullanımı yaygın olan kedi otu bir çok hastalığa şifa olmaktadır. İçerisinde barındırdığı karbonhidratlar, protein, klorofil, oksijen ve A vitamini B17 vitamini açısından oldukça zengindir. Kedi otu dünya üzerinden valerian otu olarak da bilinmektedir. Özellikle uyku problemleri, epilepsi hastalıkları ve ruhsal hastalıklara karşı oldukça etkili olan kedi otu tıp dünyasının kullanmakta olduğu önemli bitki türleri arasında yer almaktadır. Bilimsel araştırmalara konu olmuş kedi otu GAMA nörotransmitter reseptör sistemleri üzerine bir çok çalışmalar yürütmektedir. Günümüzde de bir çok tıbbi ilaç yapımında kullanıma sahiptir.

kediotu2.jpg

Uykusuzluğu Önler

En yaygın kullanım amacı olarak uykusuzluk problemi yaşamakta olan bireylerde kedi otu bitkisinin oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Eski yıllarda sıklıkla tercih edilmekte olan kedi otu uyku problemi yaşamakta olan hastalarda vücudu rahatlatarak stresten uzaklaştırdığı bilinmektedir. Tıbbi ilaç yapımında da kullanılmakta olan kedi otu doğal uyku hapı niteliği taşımaktadır.

Kalp Hastalıklarını Önler

Kedi otu içerisinde barındırmakta olduğu mineral ve vitaminler sayesinde tam bir kalp dostu olarak bilinmektedir. Kalp hastalıklarının oluşumunu engellemekte olan kedi otu kalp sancıları ve kalp ritim bozukluklarını düzenlemekte oldukça etkili bir bitkidir.

Damar Hastalıklarına Önler

Mineral ve vitamin açısında oldukça zengin olan kedi otu kalp hastalıklarına iyi geldiği gibi damar hastalıklarının da önüne geçmektedir. Kan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyonun önüne geçmekte olan kedi otu kan damarlarının güçlü ve dengeli kan akışının sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Regli Sancılarını Dindirir

Kadınlarda her ay görülmekte olan adet dönemlerine karşı oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan kedi otu regli sancılarını ve regli kramplarını engellemektedir. Yatıştırıcı özelliği ile regli ağrılarından kurtulmanıza yardımcı olan kedi otu adet düzensizliklerinin de önüne geçmektedir.

kediotu3.jpg

Sinir Sistemlerine İyi Gelir

Kedi otu sinir sistemlerine bağlı hastalıkların oluşumuna engelleyici özelliğe sahiptir. Düzenli kullanımlarda sinir sistemlerini dengede tutmakta olan kedi otu stres, sinir, kaygı, endişe ve depresyon risklerini azaltarak sinir hastalıklarından kolayca kurtulmanıza yardımcı olmaktadır. Bu özelliği ile doğal antidepresan özelliğine sahiptir.

Tansiyonu Dengeler

Kan basıncını dengelemekte olan kedi otu tansiyon hastalıklarına karşı oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Yapılan klinik çalışmalar neticesinde kedi otunun hipertansiyon oluşumlarının önüne geçerek tansiyon hastalıklarının önüne geçtiği görülmüştür.

Kas Ağrılarını Dindirir

Vücutta meydana gelen kas ağrılarına karşı dindirici özelliğe sahip olan kedi otu düzenli kullanımlarda el, kol ve bacaklarda meydana gelen kas sıkışmalarını önlemektedir. Aynı zamanda bel fıtığı oluşumlarının da önüne geçmekte olan kedi otu bel ağrılarına bire bir gelmektedir.

Doğal Detox Etkisi

Kedi otu vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olması ile beraberinde vücut ve beyin yorgunluğunu da yok etmektedir. Düzenli kullanımlarda baş ağrısı, uyku problemi ve beden yorgunluğunu ortadan kaldırma özelliğine sahip olan kedi otu doğal detox etkisi yaratmaktadır.

Cinsel Gücü Arttırır

Özellikler erkeklerde meydana gelen cinsel iktidarsızlık ve cinsel hastalıkalrın oluşumunu engellemekte olan kedi odu cinsel gücü arttırma özelliğine de sahiptir. Yumurtalıkların sperm üretimini hızlandırarak kaliteli sperm çoğalmasına yardımcı olmaktadır. Bu özelliği ile kedi otu doğal afrodizyak etkisi yaratmaktadır.

kediotu4.jpg

Kedi Otunun Diğer Faydaları

Kedi otunun içerisinde barındırmakta olduğu karbonhidratlar, protein, klorofil, oksijen ve A vitamini B17 vitamini sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Uyku problemleri, epilepsi hastalıkları ve ruhsal hastalıklara başta olmak üzere bir çok rahatsızlıkta etkili çözümler göstermekte olana kedi otunun diğer faydaları;

  • Epilepsi hastalıklarına iyi gelir.
  • Rahim tutukluğunu önler.
  • Kalp çarpıntısını dindirir.
  • Mide ağrılarına iyi gelir.
  • İdrar kaçırma durumlarına karşı oldukça etkilidir.
  • Anksiyete bozukluklarının önüne geçer.
  • Heyecan ve kaygı sorunlarını önler.
  • Baş dönmesini hızlı bir şekilde geçirir.
  • Bakteri ve mikrop oluşumunu önler.
  • Depresip hastalıklara şifa niteliğindedir.

kediotu1.jpg

Kedi Otunun Zararları

Bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan kedi otu bitkisinin vücuda faydaları kadar zararları da olmaktadır. Kedi otu bitkisinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Kedi otu bitkisinin zararları arasında;

  • Fazla kullanımlarda depresyon riskini arttırabilir.
  • Fazla kullanımlarda baş ağrısı, mide bulantısı yapabilir.
  • İlaç tedavisi görmekte olan hastaların doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Uyku ialcı kullanmakta olan bireylerde halsizlik yapabilir.
  • Alkol ile tüketilmesi sakıncalıdır.
  • Fazla kullanımlarda göz bulanıklığına neden olabilmektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum