PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2322.8190.71%
  • DOLAR32.3240.21%
  • EURO34.936-0.07%
  • STERLİN40.7980.12%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Katar'a gerçek bir Türk Okulu açıldı
Katar'a gerçek bir Türk Okulu açıldı

Katar'a gerçek bir Türk Okulu açıldı

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Katar'da Türk Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi.


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar'ın başkenti Doha'da Türk okulunun açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşan Kalın, "Türk-Katar ilişkilerini taçlandıran bu proje, ilişkilerimizi daha da güçlendirecek ve Katar'da yaşayan vatandaşlarımızın ve diğer ülkelerin vatandaşlarının çocuklarına hizmet edecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine TAV İnşaat himayesinde iki senede tamamlanan 250 öğrenci kapasiteli okul, 20 milyon Türk lirasına mal oldu. 

Toplam 10 bin metrekare alana kurulu okulda, ilk ve ortaokul öğrencileri eğitim görüyor. Okulda laboratuvar, kütüphane ve spor alanları bulunuyor. Kapalı alanı 2 bin 500 metrekareye ulaşan okulda 15 öğretmen ve 2 idari görevli dahil olmak 22 kişi istihdam ediliyor.

Geçen sene ekim ayında eğitim-öğretime başlayan okul, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Katar Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun olarak yabancı dil ağırlıklı olarak eğitim-öğretim veriyor.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.