PİYASALAR

  • BIST 10010247.75-0.86%
  • ALTIN2393.909-0.3%
  • DOLAR32.248-0.04%
  • EURO34.668-0.07%
  • STERLİN40.298-0.09%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Kartal Anadolu İmam Hatip’ten Cambrıdge Üniversitesi’ne: Rümeysa Hakyemez
Kartal Anadolu İmam Hatip’ten Cambrıdge Üniversitesi’ne: Rümeysa Hakyemez

Kartal Anadolu İmam Hatip’ten Cambrıdge Üniversitesi’ne: Rümeysa Hakyemez

Başörtülüler ve babyshowerlar üzerinden dijital linç kampanyası yürütülürken Kartal İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rümeysa Hakyemez’in başarısı hepimizin yüzünü güldürdü. Rümeysa, Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen ‘Cambridge Üstün Başarı Ödülleri’ sınavlarında ‘Anadil Türkçe’ kategorisinde dünya çapında en yüksek notu alarak ‘Top in the World’ birincilik ödülüne layık görüldü.

A+A-

“BAŞARIMIZ DAİM OLSUN”

Okulun öğrencilerinden Rümeysa Hakyemez, her yıl Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen Cambridge Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında düzenlenen Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifikası (International General Certificate of Secondary Education-IGCSE) Haziran 2019 sınavlarına girdi.

Hakyemez, IGCSE programının okulda sorunsuz şekilde işlediğini, bu program sayesinde öğrencilerin nitelikli bilgiyi öğrenmenin yanı sıra kullanmayı da öğrendiklerini ifade etti.

Fen bilimleri derslerini okulun sağladığı imkânlar sayesinde laboratuvarda uygulamalı olarak gördüklerini anlatan Hakyemez, “Öğretmenlerimiz bizimle özveriyle ilgilendi. Programın sonunda iki yılın donanımıyla tamamlanmış halde sınava girdik ve tüm arkadaşlarımla güzel başarılara imza attık.

Bize bu güzel deneyim ve başarıyı sağlayan, tüm imkânları sunan başta okul müdürümüze, müdür yardımcılarımıza ve emeğini hiçbir zaman eksik etmeyen öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyor, okulumuzda bu başarı geleneğinin daimî şekilde devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ

Cambridge Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren en önemli programlardan biri olan IGCSE, dünya çapında en çok tanınan, adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı ‘Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası’ programı. Cambridge; programlarına 5 yaşından 19 yaşına kadar dünyanın 160 ülkesinden 10 bini aşkın okuldan sekiz milyon aday, çeşitli düzeylerde katılıyor.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 20 Haziran 2014’te Türkiye’de IGCSE akreditasyonunu alan ilk devlet okulu oldu. 2016 Haziran’da IGCSE’den ilk mezunlarını veren okul, 2016 ve 2017 yıllarında üst üste dünya birincileri çıkardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.