PİYASALAR

  • BIST 1009082.920.03%
  • ALTIN2324.3760.76%
  • DOLAR32.3610.09%
  • EURO34.938-0.37%
  • STERLİN40.932-0.35%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kandil talimatı medyadan verdi! HDP 2. tur kararını açıkladı
Kandil talimatı medyadan verdi! HDP 2. tur kararını açıkladı

Kandil talimatı medyadan verdi! HDP 2. tur kararını açıkladı

Kandil'den yönetilen Yeni Özgür Politika gazetesi bugün HDP'ye "Kılıçdaroğlu desteğine devam" talimatı verdi. Gazetenin yayınlanmasının ardından açıklama yapan PKK uzantısı HDP, 2. turda da Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu.

A+A-

Terör örgütü PKK'nın yayın organı Yeni Özgür Politika isimli gazete, 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimleri için PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye talimat verdi. Bugün manşetinden haber yapan gazete HDP'ye adeta 'yedili masadan kalkma' direktifi verdi.

 

KANDİL'DEN HDP'YE TALİMAT

Kandil'den yönetildiği bilinen Yeni Özgür Politika isimli gazetenin bugünkü manşet haberinde HDP'ye adeta talimat verdi. "Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" başlığıyla haber yapan PKK destekçisi paçavra, haberin içinde "İkinci turun baskıcı ve ötekileştirici tek adam rejimine son vermeyi mümkün kılan tarihsel bir sınav olduğunu vurgulayan Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini deklare etti." ifadelerini kullandı.

TALİMAT SONRASI HDP'DEN AÇIKLAMA

Ümit Özdağ-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından acil toplantı kararı aldığını duyuran HDP/YSP, herhangi bir açıklama yapamamıştı.

HDP'nin Kandil'den talimat beklediği ifade edilmişti.

O söylemi doğrulayan hamleyi HDP bugün, Özgür Politika gazetesinin manşetinin hemen ardından gerçekleştirdi. Kandil'den gelen talimatı basın yoluyla alan HDP, bugün açıklama yayınlayarak 2. tur için kararını duyurdu. Yeni Özgür Politika isimli gazetenin HDP'ye verdiği 'Kılıçdaroğlu'na desteğe devam' talimatı aynen uygulandı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan yaptığı açıklamada Zafer Partisi'nin masaya dahil olmasına rağmen masadan ayrılmayacaklarını söyledi.

Buldan, "Bizler inanıyoruz, sizler de inanın. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük ilham kaynağımızdır." dedi. 

Kaynak:haber7com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.