PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Kanada'da Türk salebine yoğun ilgi
Kanada'da Türk salebine yoğun ilgi

Kanada'da Türk salebine yoğun ilgi

A+A-

Kanada'da bir kış geleneği olan Rideau Hall Kış Kutlamalarında, Türk salep ikramına yoğun ilgi vardı.


Kanada'nın federal başkenti Ottawa'da Kanada Genel Valisinin resmi konutu Rideau Hall'da bu yıl 150'nci kez Rideau Hall'da Kış Kutlaması yapıldı. "Kış kültürü" olan ülkelerin kültürlerini ve yiyeceklerini tanıtmaları amacıyla düzenlenen açık hava Kış Kutlaması'na bu yıl Türkiye de katıldı.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, etkinliğe bu yıl ilk kez büyükelçilikçe  katılım sağlandığını, sergide Türk baklavası, Türk çayı ve salep ikram edildiğini aktardı. 

Katılımcılara Türkiye hakkında hazırlanan tanıtıcı İngilizce ve Fransızca broşür dağıtıldığını aktaran Ünal, şunları kaydetti:

"Birçok Kanadalı, Türkiye'nin de kış kültürü olan bir ülke olduğunu şaşkınlıkla öğrendiler. Genel Valinin protokol birimi etkinlik sonrasında 8 binden fazla kişinin burayı ziyaret ettiğini bildirdi. Sergimizi ziyaret eden bin 500'ün üzerinde kişiye milli yiyeceklerimiz ikram edildi. Baklavamız ve salebimizin hepsi tükendi. Özellikle salep, sıcak bir kış içeceği olarak çok ilgi gördü. Tüm personelimizin görev yaptığı sergi ve ikram çadırımızda ayrıca ülkemizin değişik bölgelerini tanıtıcı broşürler, Türk bayrakları ve keza Büyükelçiliğimizce hazırlanan salebi tanıtıcı İngilizce-Fransızca bir broşür de dağıtıldı."

Ünal, Genel Vali David Johnston ve eşine de Türk Büyükelçiliğinin sergisini ziyaretinde yiyecek ve Türkiye'nin kış turizmini tanıttıklarını, Genel Valinin Rideau Hall'da stant açtıkları için kendilerine teşekkür ettiğini belirtti.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.