PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2245.3360.04%
  • DOLAR32.330.06%
  • EURO35.189-0.02%
  • STERLİN41.1680.06%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kamu Çalışanları Hükümetten 3600 Ek Gösterge Adımı Bekliyor
Kamu Çalışanları Hükümetten 3600 Ek Gösterge Adımı Bekliyor

Kamu Çalışanları Hükümetten 3600 Ek Gösterge Adımı Bekliyor

Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, seçim öncesinde eksik düzenlemelerin tamamlanmasını isteyerek, ivedilikle adım atılması gerektiğini kaydetti.

A+A-

Birinci dereceye inmiş tüm kamu çalışanlarının  ek göstergelerinin 3600 olarak revize edilmesi, sözleşmeli memurların mazeret tayin hakkından yararlanması,  Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda çalışanların Genel Hizmetler Sınıfı’na alınmasını isteyen Genel Başkan,bu hususlarla ilgili mücadelenin kesintisiz sürdürüleceğini belirtti.

Genel Başkan açıklamasında şunları söyledi:

“Kamu çalışanları Hükümetten adım bekliyor: TBMM tatile girmeden, yani seçimden önce eksik düzenlemeler tamamlanmalıdır. Özellikle birinci dereceye inmiş olan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesi 3600 olarak revize edilmelidir. Kadroya geçirilen sözleşmeli memurlarımızın -başta mazeret tayinleri olmak üzere- kadrolu diğer meslektaşlarının sahip olduğu tüm haklara kavuşması için tedbirler hızlıca hayata geçirilmelidir. Öte yandan, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda görev yapan memurlarımızın Genel Hizmetler Sınıfı’na alınması için de düzenleme yapılması olmazsa olmazımızdır. Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmede kırmızı çizgi olarak ilan ettiği bu hususlarla ilgili mücadelesini kesintisiz sürdürecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.