PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2323.7770.75%
  • DOLAR32.3520.13%
  • EURO34.9270.24%
  • STERLİN40.7770.9%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İzmir'deki orman yangını devam ediyor
İzmir'deki orman yangını devam ediyor

İzmir'deki orman yangını devam ediyor

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangını Menderes'in Yeniköy ve Bahçecik mahallelerine doğru ilerliyor.

A+A-

Akşam saatlerinde helikopterlerin de katıldığı söndürme çalışmalarına ara verilirken, Türkiye'nin birçok kentinden orman bölge müdürlüklerine bağlı arazözler yangın söndürme çalışmaları için bölgeye doğru hareket etti.

Menderes'e bağlı Yeniköy ve Bahçecik mahallelerine yaklaşan alevlere, ekipler yerleşim merkeziyle ormanlık alan arasında müdahalede bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlarla ilgili bilgi verdi:

"Bunların 4'ü aktif olarak bugün devam etti. İkisi Muğla ikisi İzmir'de. Bugün İzmir'de eklenen yangınlarımız da oldu, Aliağa ve Buca'da. Bu saat itibarıyla kontrol altına alamadığımız sadece buradaki (Karabağlar) yangımız var. Bugün gece görüş dürbünleriyle sadece yönetim helikopterimizin kara ekiplerini yönlendirmek üzere bir uçuşu olacak. O uçuşta ben de refakat ediyor olacağım. Dünyada aslında yangınlarla mücadelede gece uçuşu yok, Kaliforniya'da denenmiş bir defa, kırıma sebebiyet verdiği için gece uçuşuna dünyada müsaade edilen bir durum yok ama biz tabi ki bir ağacımız daha yanmasın diye bu ve bunun gibi projelerin hepsini mutlaka deniyor olacağız. Bu akşam da ilk defa bir gece uçuşuyla birlikte koordinasyonu sağlamak maksatlı, yangın söndürme maksatlı değil, bir yönetim helikopteriyle gece yangını koordine ediyor olacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.