PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İşte Ulaşım Kartları Hakkında bilinmesi Gerekenler (Ankara,İstanbul,İzmir Elazığ)
İşte Ulaşım Kartları Hakkında bilinmesi Gerekenler (Ankara,İstanbul,İzmir Elazığ)

İşte Ulaşım Kartları Hakkında bilinmesi Gerekenler (Ankara,İstanbul,İzmir Elazığ)

Bir şehrin insanlara sağladığı yaşam kalitesinin en önemlilerinde biri, o bölgedeki toplu taşıma hizmetleridir. Bu kapsamda sizler için toplu taşıma hizmetlerde kullanılan Ankara İstanbul İzmir ve Elazığ illerinin toplu taşımada kullandığı ulaşım kartlarına ilişkin soruları cevaplarını bulduk. İşte tüm detaylar...

A+A-

Bir şehrin insanlara sunduğu yaşam kalitesinin en önemli göstergelerinden biri, o bölgedeki toplu taşıma hizmetleridir. Hem o şehirde yaşayanların, hem de iş veya turistik amaçla şehri ziyarete gelenlerin istedikleri yere kolayca ulaşmaları bu insanlar üzerinde olumlu sosyal, psikolojik ve ekonomik etkiler yaratacaktır. 
 Ayrıca en basitinden; işine kolay, rahat ve ucuz bir yöntemle ulaşan bir kişinin çevresindekiler ile iletişimi daha olumlu olacak, yüzü gülecek ve üretkenliği çok daha yüksek olacaktır.


Bu kapsamda sizle için toplu taşıma hizmetlerde kullanılan Ankara İstanbul İzmir ve Elazığ ilinlerinin toplu taşımada kullandığı ulaşım kartlarına ilişkin soruları cevaplarını bulduk. Peki bu kartlar nasıl ve nereden alınır? Bu kartlar nasıl kullanılır? Kullanırken nelere dikkat edilmelidir? İllerde kullanılan bu kartlar kaç çeşitten oluşuyor? Kart satış noktaları nerden sağlanmaktadır? Ulaşım alanında lullanılan bu kartların ücretleri ve tarifelere ne kadardır? İşte Konuya ilişkin tüm detaylar…

ankarakart ile ilgili görsel sonucu
Ankara Kart nedir? 
AnkaraKart sürekli yanınızda taşıyacağınız şehiriçi ulaşım kartıdır.  EGO( Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü (Ankara’da, Belirtilen Hizmetlerden Sorumlu Kurum)'ya bağlı tüm toplu taşıma araçlarındaki kart okuma cihazılarına yakınlaştırarak kullanabileceğiniz temassız akıllı kartlar ve yine bu cihazların üst kısmında bulunan kart okuma kısmına yerleştirilen tek geçişlik manyetik biletlerden oluşmaktadır.


Ankara Kart Çeşitleri
AnkaraKart; Kullanıcılar için en avantajlı olacak şekilde dört kart çeşidiyle hazırlanmıştır.
Tam AnkaraKart
İndirimli AnkaraKart
Serbest AnkaraKart
Kullan-At AnkaraKart


Ankara Kart Nasıl Kullanılır? 

AnkaraKart Çeşitleri
Tam, İndirimli ve Serbest AnkaraKart Kullanımı
AnkaraKart'ınız ile Ankara’da toplu taşıma araçlarına binebilmek için, toplu taşıma araçları veya istasyonlarında bulunan kart okuma cihazlarına AnkarKart'ınızı yaklaştırmanız yeterli olacaktır. İşleminiz anında gerçekleşerek, kullandığınız AnkaraKart'ınızın özelliğine göre, belediye tarafından belirlenen ulaşım ücreti AnkaraKart'ınıza yüklü bakiyenizden düşülecektir. Kart okuma cihazının, kartın okunmasını teyit eden ses ve yeşil yanan ışık aracılığıyla ulaşım ücretinin ödenmiş olduğu anlaşılır. Kartınızda kalan bakiyeyi de kart okuma cihazlarının ekranında görebilirsiniz.

 AnkaraKart Çeşitleri
Kullan-At AnkaraKart Kullanımı
Eğer Kullan-At AnkaraKart’ınız var ise, AnkaraKart'ınızı aynı kart okuma cihazının üst kısmında yer alan yuvaya yerleştirilmeli, cihazdan onay sesi geldikten sonra geri almalısınız. Kullan-At AnkaraKart'ınızı tüm yolculuk süresince yanınızda saklamanız gerekmektedir.

AnkaraKart Biniş Ücretleri


binis-ucretleri.jpg

 

istanbul kart ile ilgili görsel sonucu

 

'istanbulkart’  nedir? 
'istanbulkart’ kullanıcıların elektronik para sistemine dâhil olan ulaşım, parklanma gibi noktalarda kolay, hızlı ve güvenli ödeme altyapısını kullanarak ödeme yapabilme imkânı sunan yeni nesil temassız özellikli karttır.

 

KART Çeşitleri nelerdir? 

ANONİM istanbulkart
Dileyen herkesin temin ederek kullanabileceği,  kişiselleştirilmemiş "istanbulkart"tır.


MAVİ Kart (Abonman)
İstanbulkart içine yüklenen fiyatı ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan "istanbulkart"tır.
Aylık yüklemenin yanında normal dolum yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.
Bireysel Mavi Kart (Abonman)
Kurumsal Mavi Kart (Harcırah Kartı)


İNDİRİMLİ istanbulkart
Toplu ulaşımda uygulanan indirimli tarifeyi kullanmaya hak kazanan kişilere verilen kişisel kartlardır.
Öğrenci Kartı
Öğretmen Kartı
60 Yaş İndirimli Kartı

ÜCRETSİZ istanbulkart
Toplu ulaşımda uygulanan ücretsiz tarifeyi kullanmaya hak kazanmış kişilere verilen kişisel karttır.
65 Yaş Kartı
Belediye Zabıta Kartı
Engelli Kartı
Gazi Kartı
Gazi Ailesi Kartı
EHS Kartı
Sarı Basın Kartı
Şehit Eşleri ve Ailesi Kartı
TÜİK Kartı
Milli Sporcu Kartı
PTT Kartı

SINIRLI KULLANIMLI Kartlar 
Dolum Noktaları Nelerdir? 
Dileyen her vatandaşımızın satın alıp kullanabileceği belirli sayıda geçiş hakkı sağlayan bilettir. İstanbul genelinde 1600’e yakın Özel "istanbulkart" Bayilerinden temin edilebilir.
Elektronik para dolumu yapılması için kullanılan kolay bir arayüze sahip kullanıcı dostu, yükleme yapılan cihazlardır. Cihazların ergonomik kullanımı için, sesli yönlendirme ve çoklu dil seçenekleri ile desteklenmiştir. Cihazlar, engelli vatandaşlarımızın da kullanımına uygun ergonomide dizayn edilmiştir.

Dolum Noktaları İçin Tıklayınız

'istanbulkart' ​Ücret Versiyonları için tıklayınız..

 

iett logo ile ilgili görsel sonucu

İstanbulda hangi araç nerede?  Hangi duraktayım ?  Nereye en kısa zamanda gidebilirim sorularının cevabı için tıklayınız...

 

izmir kart ile ilgili görsel sonucu

İZMİRİM KART NEDİR?
İzmirim Kart “şehir kartı projesi” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım başta olmak üzere pek çok hizmetini bünyesinde toplayan bir ödeme kartıdır.

İzmirim Kartla metro ve banliyö istasyonları, vapur iskeleleri turnikelerinden geçişlerde ve tüm otobüslere binişlerde geçerli olmak üzere; ilk binişi takiben 90 dk. içerisinde olan metro, vapur, banliyö ya da otobüslere yapılacak olan ikinci ve sonraki binişler biniş fiyatına dahildir. (B-D-F-G tarifelerinde aktarma hakkı yoktur.  Ücret tarifesine ulaşmak için tıklayınız. )

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, Akıllı Tuvaletler gibi bir çok hizmete 01 Eylül 2016 tarihinden itibaren bir şehir kartı olan İzmirim Kart ile ödeme yapılabilecektir.

İzmirim Karta internet üzerinden kredi kartı veya kredi kartı özellikli banka kartı ile online yükleme yapılabilecektir.

 İLK KART BAŞVURUSU için tıklayınız 


 KART BAŞVURU DURUMU için tıklayınız 


 KAPALI KART AKTİFLEŞTİRME için tıkayınız 


 BAKİYE SORGULAMA için  tıklayınız 


 İZMİRİMKART - TL YÜKLEME için tıklayınız 


 ÖDEME KARTLARI UYARISI için tıklayınız 


 TÜKENMEZ KART İŞLEMLERİ için tıklayınız 

 

Elz-Kart ile ilgili görsel sonucu

Elz-Kart Uygulaması hakkında ise şu bilgiler bilinmektedir. İşte detaylar...

Elz-Kart Uygulaması

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.