PİYASALAR

  • BIST 10010336.50.68%
  • ALTIN2400.893-0.46%
  • DOLAR32.265-0.16%
  • EURO34.686-0.36%
  • STERLİN40.344-0.62%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İstanbul'u fırtına vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti
İstanbul'u fırtına vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'u fırtına vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da etkisini artıran fırtına nedeniyle birçok ilçede binaların çatıları uçtu, kazalar meydana geldi. Esenyurt ve Sultangazi'de binalardan kopan parçalar nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, bir çocuk yaralandı.

A+A-

Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu tam fırtına, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İstanbul sahilinde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluşurken, bazı vatandaşlar bu anları fotoğrafladı.

Beylikdüzü'nde dış cephe koptu

Beylikdüzü'nde bulunan bir sitenin dış cephe parçası da şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Kopan parçalardan bazıları park halindeki araçların üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, site önüne şerit çekilerek önlem alındı. Olay yerine giden itfaiye ekipleri de uçma ihtimali olan parçaları söktü. 

Fırtına Esenyurt ve Sultangazi'de can aldı

Esenyurt'ta bir binanın çatısı fırtına nedeniyle koparak yoldan geçen anne ve çocuğunun üzerine düştü. Bu sırada yolda yürüyen Elif Şanver ve çocuğu kopan çatının altında kaldı. Şanver, olay yerinde yaşamını yitirirken, çocuğu hastaneye kaldırıldı. Bu arada görgü tanıkları annenin çatının üzerlerine düşeceğini farkederek son anda korumak için çocuğunun üzerine kapandığını anlattı.

Sultangazi'de 5 araç hasar gördü. Olay yerine itfaiye ekipleri ve polis sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Sultangazi Malkoçoğlu mahallesinde de çatı uçmasından dolayı yaralanan bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Lodos Başakşehir'de de etkisini gösterdi

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde yine şiddetli lodos nedeniyle bina ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Tufan Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgara dayanamadı. Uçuşan çatı parçaları çevreye dağıldı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekiplerin çatı parçalarını güvenlik şekilde sökülmesi için çalışmaları sürüyor.

Beyoğlu'nda kaynak yapılmış parça uçtu

Beyoğlu'nda fırtınanın etkisiyle bir binanın çatısı üzerinde kaynak yapılmış halde bulunan büyük bir parça esen şiddetli rüzgarın etkisiyle yan binanın çatısına uçtu. Binada bulunan vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Uçan çatı parçasıyla birlikte yaralanan kimse olmazken, parça itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu bulunduğu yerden kaldırıldı. 

Çatalca'da saat kulesi devrildi

Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar kameraya yansıdı.

Lodos etkisiyle 2 tır, 1 kamyonet devrildi

Çatalça Büyükçekmece istikameti, Tem Bağlantı Yolu’nda ise seyir halinde bulunan 2 tır ve 1 kamyonet lodos nedeniyle devrildi.

Avcılar'da Ambarlı Limanı'nda da kuvvetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı.

TRTHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.