PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2513.4411.18%
  • DOLAR32.5710.11%
  • EURO34.7720.09%
  • STERLİN40.358-0.61%
  1. HABERLER

  2. İsrail, mutluluk dinlemiyor
İsrail, mutluluk dinlemiyor

İsrail, mutluluk dinlemiyor

A+A-

Filistin'e gelin giden Özge Diays, rahatsızlanan annesini ziyaret etmek için ayrıldığı Filistin'deki evine İsrail'in vize engeli nedeniyle dönemiyor.


Filistinli Yasir Diays ile 2013'te Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde tanışarak 2014'te evlenerek Batı Şeria'nın El Halil şehrine gelin giden Aydınlı Özge Diays, hastalanan annesini ziyaret için ayrıldığı Filistin'deki evine İsrail'in vize engeli nedeniyle dönemiyor.

Düğünün ardından Türkiye'deki İsrail Büyükelçiliğine başvurarak üç aylık vize alabilen Türk gelin Diays, bu sayede eşinin memleketi El Halil'e gelebilmiş. Ancak İsrail makamları, eşinin Filistinli olmasına rağmen kendisine oturum izni vermeyi reddetmiş. Bir müddet eşiyle birlikte El Halil'deki evinde yaşayan Türk gelin, annesinin rahatsızlanması üzerine Türkiye'ye gitmek zorunda kalmış.

Filistin'e dönmek isteyen geline Türkiye'deki İsrail Büyükelçiliği de vize vermeyince kocası çareyi Filistin'e komşu olan Ürdün'e taşınmakta bulmuş. Talihsiz çift, şimdi Filistin'e dönemedikleri için buraya en yakın ülke Ürdün'de, evlerinden, işlerinden ve akrabalarından uzakta yaşıyor.

Genç çift, ancak bir buçuk yıl oturabildikleri El Halil'deki evlerine döneceği günün hayalini kuruyor.

Kayınvalide Lina,"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yalvarıyorum, o bize yardım edebilir. Gelinim Özge Türkiye vatandaşı, oğlum Yasir'in ise bir devleti bile yok. Filistin Yönetimi'nin, Yasir'in ailesine dönmesini sağlayacak gücü yok. Sayın Erdoğan'ın bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

Oğul Yasir ve gelini Özge'nin geri dönecekleri günü kendilerine göstermesini dileyen anne Lina, "Bu onların en tabii hakkıdır, ailesiyle beraber yaşamalarından daha insani ne olabilir ki?" diye sordu.

Baba Nadir Yasin de, oğlunun eşiyle birlikte ülkesine gelmek gibi en tabii haklarının bile İsrail tarafından "gasbedildiğini" söyledi.

Yasin, "Çok zor günler yaşıyoruz, ailemiz bölündü ve dağılmanın eşiğine geldi. Çoluk çocuğumuzun rızkını kazandığımız iş yerlerimiz Yasir'in yokluğu nedeniyle neredeyse kapanma noktasına geldi. Buradan Türkiye hükümetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bize yardım etmeleri için çağrıda bulunuyorum. Lütfen bize yardım edin." diye konuştu.

Baba Yasin, İsrailli bir avukat üzerinden hukuki mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.