PİYASALAR

  • BIST 1009058.022.85%
  • ALTIN2295.6710.87%
  • DOLAR32.3230.22%
  • EURO35.1340.08%
  • STERLİN41.0830.61%
  1. HABERLER

  2. 'İpek Demiryolu' açılışa hazırlanıyor
'İpek Demiryolu' açılışa hazırlanıyor

'İpek Demiryolu' açılışa hazırlanıyor

A+A-

Türkiye, İpek Demiryolu için çalışmalarını sürdürüyor. Projenin orta koridoru için inşa edilen açılış için geri sayım başladı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yeni İpekyolu'nun bir parçası olan ve 'Demir İpekyolu' olarak da bilinen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattıyla ilgili bilgi verdi.


Projenin bitiş tarihiyle ilgili açıklama yapan Arslan, ''Yaklaşık 2 aylık bir işimiz kaldı. Şu anda yoğun bir şekilde çalışıyoruz ama kış şartlarının zorluklarını da hesaba katarak mart, nisan gibi inşaatı bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının "orta koridor"un önemli bir halkası olduğuna dikkati çekerek, projenin Kars-Tiflis-Bakü üzerinden daha da ileri gitmesinin planlandığını ifade etti.

Arslan, "Kars'tan sonra Bakü'ye kadar tek hat, Bakü'den sonra hem Kazakistan hem de Türkmenistan üzerinden Orta Asya'nın devamına, Çin'e gidebilecek şekilde ikiye ayıracaklar.'' şeklinde konuştu.

Sadece Kazakistan'ın hatta yılda 10 milyon ton yük vereceğini söylediğini aktaran Arslan, Türkiye'nin Çin yaptığı büyük sevkiyata dikkat çekerek ''Bunun yüzde 10'unu alsak 24 milyon ton konteyner yük demektir.'' dedi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.