PİYASALAR

  • BIST 10010336.50.68%
  • ALTIN2400.893-0.46%
  • DOLAR32.265-0.16%
  • EURO34.686-0.36%
  • STERLİN40.344-0.62%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere 30 yıl önceye dönüyor! Rusya’nın hamlesi ses getirdi
İngiltere 30 yıl önceye dönüyor! Rusya’nın hamlesi ses getirdi

İngiltere 30 yıl önceye dönüyor! Rusya’nın hamlesi ses getirdi

İngiltere hükümeti, enerji kriziyle mücadelede çeşitli çözüm yolları arayışını sürdürüyor. İngiliz hükümetinden yapılan açıklamaya göre, ülkenin kuzeybatısındaki bir kömür madeni projesine onay verildiği açıklandı. Böylece İngiltere'de 30 yıl aranın ardından ilk defa kömür madeni projesine lisans verilmiş oldu.

A+A-

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından çıkan enerji krizi, Avrupa'yı derinden etkiledi. Çoğu Avrupa ülkesi yaşanan enerji krizi nedeniyle nükleer reaktörlerin ömrünü uzatırken, ormanlarda yakacak odun üretimine yönelik çalışmalar hız kazandı.

İngiltere ise, 30 yıl aranın ardından ilk defa bir kömür madeni projesine onay verdi. Ülkenin kuzeybatısındaki bir bölgede kurulacak kömür madeninin çelik üretimi için gereken enerjide kullanılacağı açıklandı.

İngiliz hükümeti, 30 yıl sonra ilk kez ülkede bir kömür madenine lisans verildiğini bildirdi.

Hükümetten yapılan açıklamada, İngiltere Kalkınma ve Sosyal Konut Bakanı Michael Gove'un, kuzeybatıdaki Cumbria bölgesindeki bir kömür madeni projesine onay verdiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu kömür, eğer ülkede üretilmezse dışardan ithal edilmesi gerekecek olan çeliğin üretim safhasında kullanılacak. Elektrik üretimi için kullanılmayacak." ifadesine yer verildi.


İngiliz basınında, madenden 165 milyon sterlinlik yatırımla yılda 2,8 milyon ton kömür çıkarılmasının beklendiği belirtilerek, hükümetten, 30 yıl sonra ilk kez bir kömür madenine lisans verildiğine işaret edildi.

Öte yandan, uzmanlar madenin, işler hale gelmesiyle yılda 400 bin ton sera gazı salımına neden olacağını belirtiyor.

Greenpeace'ten yapılan açıklamada, İngiltere'nin iklim bilinci konusunda lider olmak yerine "iklim ikiyüzlülüğü konusunda süper güç olmayı seçtiği" eleştirisinde bulunuldu.

İngiliz hükümeti daha önce 2050 yılı itibariyle ülkede sıfır karbon emisyonu hedeflendiğini bildirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.