PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2493.40.88%
  • DOLAR32.5150.28%
  • EURO34.7380.14%
  • STERLİN40.5570.04%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Bilgin kritik sayıyı açıkladı: 500 bine yaklaşıyor
Bakan Bilgin kritik sayıyı açıkladı: 500 bine yaklaşıyor

Bakan Bilgin kritik sayıyı açıkladı: 500 bine yaklaşıyor

TBMM'de açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadroya geçecek sözleşmeli personel hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye'de milyonlarca vatandaş sözleşmeli personel olarak kamuda görev yapıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu'nda sözleşmeli personel hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin:

Bizim bir hizmet alanımız da Sosyal Güvenlik, Sağlık Sigortası sistemidir. Sağlık Sigortası Sistemi'ne alınmayan kimse yoktur. İlaç tıbbi malzeme konusunda alabildiğine otoriteler tarafından onaylanmış her ilacı kapsam altına alıyoruz. Kampanyalar yapan var. Kaynağı, sömürü kaynağı olarak görenler var geçit vermiyorum. Toplu sözleşmede kayıt altına aldığımız bir düzenlemede sözleşmeli personelin kadroya alınması.

"Kadroya geçenlerin sayısı 500 bine yaklaşacak"

4b-4c-4d'lilerin her tür olursa olsun, kamuda eskiden kalan 32 tür personel var. bunların hepsini disiplin altına alıyoruz. Öğretmeni alıyoruz. Hemen kadroya geçiyorlar. Yaklaşık 500 bine yaklaşacak sayı gündemde. Çalışma teknik olarak bitti. İrade Meclis'imizin. Çalışmanın reform niteliğinde olduğunun altını çizmek isterim. Çalışmalar içerisinde istihdamı destekleyecek bir projemiz var. Bu proje ilk defa uygulanan bir projedir. İşletmelere diyoruz, elimizde çeşitli fonlar var. Bütün paraları sanayide, istihdam sürecine dönüştürelim. Birçok ilde uygulamaya kondu. 500 işçi veriyoruz, parasını fondan veriyoruz ama şartı '6 ay parasını biz verirsek, sen 2 yıl çalıştıracaksın' diyoruz. Sanayide nitelikli işgücü yetiştirecek proje geliştiriyoruz. Kurumsal işletmelere de beyaz bayrak vereceğiz. Burada düzgün iş örgütlü işyeri haline dönüştüreceğiz. Sendikalaşmaya karşı işverenleri işyerlerini teşhir etmiş olacağız. Önümüzdeki sorunlardan biri geçici işçiler meselesi. Önemli bir meseledir. Bu sorunu çözüyoruz. Bu sorun çalışmasını bitirdim. İnşallah bu ay içerisinde Meclis'e intikal eder.

Kaynak: Yeni Akit

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.