PİYASALAR

  • BIST 1009645.020%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. İhracatçıya yeşil pasaport geliyor
İhracatçıya yeşil pasaport geliyor

İhracatçıya yeşil pasaport geliyor

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, MÜSİAD heyetini kabulünde ihracatçıya yeşil pasaport kararının imzadan çıktığının, yakında dağıtılmaya başlanacağının müjdesini verdi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tüfenkci, istikrar ve güvenin en fazla iş adamları için gerekli olduğunu vurgulayarak, koalisyonların ve hükümetsiz kalmanın Türkiye'de maliyetinin ağır olduğunu hep beraber gördüğümüzü söyledi.

Tüfenkci, mevcut sistemin vesayet odaklarına açık olduğunu belirterek, sistemin her zaman kriz yaratabileceğini vurguladı.

Sistemin bürokratik zorluklarından da bahseden Tüfenkci, "2016'da alınan kararlar ancak 2017'de hayat geçirilebiliyor. İhracat seferberliği ile ilgili yapmış olduğumuz teşvikler ve uygulamalar daha hayata geçmedi, yeni yeni geçiyor. İhracatçıya yeşil pasaport kararı Bakanlar Kurulunda dün imzadan çıktı, yakında dağıtılmaya başlanır." diye konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.