PİYASALAR

  • BIST 1009036.182.61%
  • ALTIN2297.7730.96%
  • DOLAR32.3260.23%
  • EURO35.068-0.11%
  • STERLİN40.9690.32%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İbrahim Kalın'dan Washington Post'a tepki: Bu skandaldır!
İbrahim Kalın'dan Washington Post'a tepki: Bu skandaldır!

İbrahim Kalın'dan Washington Post'a tepki: Bu skandaldır!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerikan Washington Post gazetesinin PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın yazısına yer vermesi hakkında, 'Washington Post gazetesinin bugünkü nüshasında terör örgütü mensubu bir kişinin yazısını yayımlaması, büyük bir skandaldır' açıklamasında bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın Amerikan Washington Post gazetesinde bugün çıkan yazıya ilişkin açıklama yayımladı.

"BU, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İZAH EDİLEMEZ, BU BİR SKANDALDIR"

Gazetenin bir terör örgütü üyesinin yazısına yer vermesinin büyük bir skandal olduğunu aktaran Kalın, "Washington Post gazetesinin bugünkü nüshasında terör örgütü mensubu bir kişinin yazısını yayımlaması, büyük bir skandaldır. ABD ve AB’nin terör örgütleri listesinde olan ve ABD yönetiminin başına ödül koyduğu bir teröriste sayfalarını açan Washington Post, açıkça terör propagandası yapmakta ve ABD yasalarını da çiğnemektedir. Bunun basın ve ifade özgürlüğü ile izah edilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

"KÜRTLERE YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR"

Bayık'ın yazısını yayımlamanın El-Kaide veya DEAŞ'lı bir teröristin yazısına yer vermekten farksız olduğunu ifade eden Kalın, “Bir terör örgütünün başını Kürtlerin temsilcisi gibi göstermek, her şeyden önce Kürtlere yapılmış bir hakarettir. Türkiye, terörün her türüne ve onun destekçilerine karşı kararlılıkla mücadele vermeye devam edecektir” dedi.

CEMİL BAYIK WASHINGTON POST'A MAKALE YAZMIŞTI: TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

PKK terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık, Washington Post'a bir makale yazmış, Türkiye'yi değiştireceklerini ve daha demokratik hale getireceklerini söylemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.