PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. İade talebine ilişkin dosyalar yeniden Yunanistan'da
İade talebine ilişkin dosyalar yeniden Yunanistan'da

İade talebine ilişkin dosyalar yeniden Yunanistan'da

A+A-

Adalet Bakanı Bozdağ, firari darbeci askerlerle ilgili iade talebini içeren dosyaların yeniden Yunanistan'a gönderildiğini söyledi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir özel televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemesi kararından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştüğünü hatırlatan Bozdağ, Yunanistan'ın iade talebini reddetmesinin iki ülke arasındaki ilişkilere büyük bir zarar verecek nitelikte bir adım olduğunu ifade etti.
Bakan Bozdağ, "Bunun üzerine biz iade talebini içeren dosyaları tekrar Yunanistan'a ilettik. Yeni deliller nedeniyle bir kez daha talebimizi yeniledik, tekrarladık." diye konuştu.

Bakan Bozdağ, INTERPOL'ün de  Türkiye'nin FETÖ üyelerinin yakalanmasına ilişkin çıkardığı kırmızı bülten taleplerini taraflı şekilde reddettiğini söyledi. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.