PİYASALAR

  • BIST 1009681.39-0.42%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HÜDA-PAR referandum kararını açıkladı
HÜDA-PAR referandum kararını açıkladı

HÜDA-PAR referandum kararını açıkladı

A+A-

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, anayasa değişiklik taslağını eksik bulmalarına rağmen referandum oylamasında 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.


HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kısmi değişiklikler için yapılacak çalışmaları değerli bulup değişim ve dönüşüm için niyet beyanı olarak gördüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Değerlendirmeler ışığında, milletin tercihine sunulan değişikliklere karşı takınılacak olumsuz tavrın, herkesin değiştirilmesi gerektiği noktasında hemfikir olduğu darbe ürünü anayasanın ömrünü uzatmaya sebep olacak bir zemin oluşturabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle yapılacak değişiklikleri eksik ve yetersiz bulmakla birlikte tümüyle yeni, sivil bir anayasa için atılmış bir adım olması temennisiyle referandumdaki tercihimizi 'evet' olarak açıklıyoruz. Darbe anayasası, temel felsefesi ve kurumlarıyla varlığını koruyorken, sadece sisteminin değişmesi her derde deva olmayacaktır. Başta Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu olmak üzere, diğer bazı yasalarda da en kısa sürede değişiklik yapılması zorunlu hale gelmiştir."

Herkesin, halkın tercihine saygı göstermesi gerektiğini bildiren Yapıcıoğlu, "evet" diyenlerin de "hayır" diyenlerin de her birinin farklı gerekçelerinin olabileceğini göz ardı etmemek gerektiğini ifade etti.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.