PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2496.10.48%
  • DOLAR32.5440.1%
  • EURO34.728-0.03%
  • STERLİN40.473-0.28%
  1. HABERLER

  2. HÜDA-PAR anayasa referandumu için kararını açıkladı
HÜDA-PAR anayasa referandumu için kararını açıkladı

HÜDA-PAR anayasa referandumu için kararını açıkladı

A+A-

Anayasa değişikliğiyle ilgili HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, memleketin yararına gördüğümüzde evet deriz, dedi.


HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlık sistemiyle bir sıkıntılarının olmadığını, mevcut anayasanın devamı konusunda istekli olmadıklarını, memleketin yararına  gördüklerine olumlu yaklaştıklarını söyledi.

"Bazı çekincelerimiz var. Biz bu teklife evet dersek istediğimiz çapta bir değişiklik olmayacak. Hayır dersek 'biz bu değişiklikleri istemiyoruz, 82 Anayasası kalsın' gibi bir anlam çıkabilir. Bunun üzerinde tartışmaları kendi aramızda devam ettiriyoruz. Memleketin faydasına olduğunu gördüğümüzde biz buna evet deriz."

Yapıcıoğlu şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemi tartışmaları sağlıklı bir zeminde yapılmıyor. Tartışmanın sistem üzerinden yapılması gerekli. Fakat maalesef bu tartışmalar Sayın Cumhurbaşkanı üzerinden yapıldı. Şahıs üzerinden değil de sistem üzerinden bir tartışma daha sağlıklı olacaktır. Öyle bir sistem getirilmelidir ki kötü niyetli birisi de başkanlık koltuğuna oturduğunda bu millete, bu milletin değerlerine zarar veremeyecek olsun. Böyle bir şey olursa gelen kötü niyetli birisi AK Parti'nin 15 yıldır iyi adına, vesayet rejimini geriletme adına ne kadar icraatı varsa bunların hepsini silebilir."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.