PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2506.5070.9%
  • DOLAR32.5880.12%
  • EURO34.5110.81%
  • STERLİN40.2970.7%
  1. HABERLER

  2. Hocalı Katliamı bitmedi
Hocalı Katliamı bitmedi

Hocalı Katliamı bitmedi

A+A-

Hocalı Katliamı 25. yılında Kırgızistan'da anıldı. Anma programında, Hocalı'nın bitmiş bir katliam olmadığına vurgu yapıldı.


Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 25. yılı nedeniyle Kırgızistan'da anma programı düzenlendi.

Başkent Bişkek'te düzenlenen anma programında konuşan Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Hidayet Orudjev, uluslararası toplumun, Hocalı Katliamı'nda etnik temizlik yapanları kınamasını, Dağlık Karabağ sorunun çözümü ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması yönündeki çabalara destek vermesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç da, "Bugün Hocalı'yı anarken, geçmişte olmuş bitmiş, çözülmüş, halledilmiş, katliamı anmıyoruz. Biz bugün devam eden ve yeni katliamlara sebep olabilecek bir saldırının parçasını anıyoruz." ifadesini kullandı.

Kılıç, katliama rağmen yargılanmayan ve herhangi bir yaptırım uygulanmayan Ermenilerin, her an katliam yapma arzularının canlı olduğunu ifade etti.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.