PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Hesap veren bir sistem getiriyoruz'
'Hesap veren bir sistem getiriyoruz'

'Hesap veren bir sistem getiriyoruz'

A+A-

Ak Parti Ankara milletvekili İşler, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Cumhurbaşkanı'nın halka hesap veren bir pozisyonda olacağını söyledi.


Türkiye'de uzun yıllardır tartışılan anayasa değişikliğinin, referandum ile karara bağlanacağını belirten AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Biz, hesap veren bir Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz. Halk, Cumhurbaşkanının icraatını 5 yıl içinde beğenmemişse aday olduğu zaman onu o koltuktan indirecek, bir daha ona yetki vermeyecek. Bu sistemde güvenoyunu millet verecek ama hesabı da yine millet doğrudan soracak." diye konuştu.

Halkla bütünleşen ve halka hesap veren bir Cumhurbaşkanlığı sisteminin geleceğini anlatan İşler, şunları söyledi:

"Bu sistemin ülkemiz için çok hayırlı olacağını düşünüyorum. Milletimiz bu tarihi fırsatı değerlendirecektir kanaatindeyim, çünkü 15 Temmuz'u yaşayan bu millet, bu fırsatı kaçırmaz. Nasıl ki parlamentomuz bu tarihi fırsatı kaçırmadıysa, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri 339 oyla referandum kararı aldıysa, aynı şekilde milletimiz de tarihi fırsatı değerlendirecek ve Türkiye'nin önü açılacak. Bunu başardığımız takdirde, Türkiye'nin 21'inci yüzyılda önünü açmış olacağız ve 21'inci yüzyıl hızlı bir şekilde Türkiye asrı olacak. Türkiye'nin ihtiyacı olan istikrardır, güvendir, hızlı hareket etmek ve hızlı karar almaktır ama aynı zamanda halka da hesap vermektir."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.