PİYASALAR

  • BIST 1008983.262%
  • ALTIN2296.1580.9%
  • DOLAR32.3240.23%
  • EURO35.068-0.12%
  • STERLİN40.9620.31%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP'li vekiller hakkında terör fezlekesi
HDP'li vekiller hakkında terör fezlekesi

HDP'li vekiller hakkında terör fezlekesi

A+A-

Van'da PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılan ve Öcalan için düzenlenen yürüyüşlere katılan HDP Van milletvekilleri hakkında terör fezlekesi hazırlandı.


Van'da PKK'lı teröristlerin cenazelerine ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için düzenlenen yürüyüşlere katılan HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer Öztürk ile Bedia Özgökçe Ertan hakkında fezleke hazırlandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde,  teröristlerin cenaze ve taziyelerine katılan 4 milletvekilinin "terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarını işledikleri belirtildi.

Anayasa'nın 83. maddesine istinaden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Başsavcılığın fezleke hazırladığı milletvekilleri arasında yurt dışında olduğu tespit edilerek hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk de bulunuyor.

Yasama dokunulmazlığının kaldırıldığı kanun kapsamında yer alan suçlarla ilgili hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 2 dava açılan Öztürk'ün, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 70 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.