PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP'li Baluken: En güçlü şekilde hayır demek hakkımız
HDP'li Baluken: En güçlü şekilde hayır demek hakkımız

HDP'li Baluken: En güçlü şekilde hayır demek hakkımız

A+A-

HDP milletvekili Baluken, TBMM Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi. Baluken, anayasa değişikliğine en güçlü şekilde 'hayır' demenin kendileri için hak olduğunu iddia etti.


HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tahliyesinin ardından katıldığı ilk HDP TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Cumhuriyet ve Türkiye siyaset tarihinin en anormal durumu ile karşı karşıya olduklarını ileri süren Baluken, Meclis çatısı altında bulunması gerekenlerin, cezaevi çatısı altında bulunduğunu söyledi. 

Baluken, haklarında hazırlanan iddianamelerin tamamının içeriğinin Mecliste veya halk toplantılarında yaptıkları konuşmalardan ibaret olduğunu ileri sürdü. 

HDP'nin referandumdaki tavrıyla ilgili kafa karıştırmaya çalışan anlayışları büyük bir ibretle takip ettiklerine dikkati çeken Baluken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mevcut tutumumuz bile halen bulanıklaştırılmaya çalışılıyor. Oy ve söz hakkı gasbedilmiş, ilk andan itibaren o sürecin dışına atılmış bir partinin mensupları olarak bu anayasa değişiklik paketine en güçlü şekilde 'hayır' demek bizim hakkımızdır. Halkımız bu referandumdaki oylamanın ne anlama geleceğini çok iyi biliyor. Kimse merak etmesin. Bu referandumda sandığa atılacak her bir oy bizim açımızdan sokağa çıkma yasaklarını, o kent çevrelerindeki insan geçirmez ablukaları, kentleri yakıp yıkan uygulamaların bir oylaması olacaktır. "

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.