PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Hayır cephesinin karşısında sonuna kadar mücadele edeceğiz'
'Hayır cephesinin karşısında sonuna kadar mücadele edeceğiz'

'Hayır cephesinin karşısında sonuna kadar mücadele edeceğiz'

A+A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, PKK'sından FETÖ'süne, CHP'sinden HDP'sine çok geniş bir hayır cephesinin karşısında sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bugün terörle müzakereden, terörle mücadele evresine gelmesinde MHP'nin kararlı duruşunun etkili olduğunu söyledi.

Adan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili olarak özellikle CHP'nin, MHP ve Bahçeli'yi hedef alan söylemlerini dikkate ve ciddiye almadıklarını, kendilerini hedef alan cümleleri sahiplerine aynen iade ettiklerini ifade etti.

MHP'nin referandum sürecindeki tavrının ve duruşunun son derece net olduğunu ifade eden Adan, "Birileri anlamak istemese de üzerimize hücum etse de bizim tartışmasız hedefimiz Türk milletinin varlığını güvenceye almak ve milletimizi güvenli bir şekilde geleceğe taşımaktır." dedi.  
MHP'nin kararlı duruşu sayesinde Anayasa'nın temel ilkelerinin sonuna kadar korunduğunu ifade eden Adan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK'sından FETÖ'süne, CHP'sinden HDP'sine kadar çok geniş bir hayır cephesinin karşısına elbette çıkacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim meselemiz kişilerle değildir. Açıkça görülmüştür ki referandumun kilidi MHP'dir. Bu yüzdendir ki hayırcı cephe parti tabanımızı, teşkilatlarımızı ve seçmenlerimizi açıkça hedef almaktadır. Masa başında yapılan anketlerle, sosyal medyada çıkartılan gürültülerle milliyetçi, ülkücü taban etki altına alınmaya çalışılmaktadır. Açıkça söylüyorum hiç kimse bu kurnazlığa tevessül etmesin. Milliyetçi, ülkücü taban kimin ne dediğini, niye dediğini, neyin ve kimlerin peşinde olduğunu gayet iyi bilmektedir. Parti tabanımız Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ve milliyetçi dünya görüşünün etrafında kenetlenmiştir. Bu kenetlenmeyi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."

Referandumdaki kararlarının millet, devlet ve istikbal için verilmiş olduğunu kaydeden Adan, "MHP, lideriyle, teşkilatlarıyla birlikte 'evet' kararının arkasında sonuna kadar durmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Adan ayrıca, MHP'nin yaptığı anket çalışmalarında "evet" sonucunun önde olduğunu söyledi.

CHP'nin referandumu, Anayasa Mahkemesine götürmeme yönündeki kararını isabetli bulduğunu dile getiren Adan, milletten kaçmanın hiçbir yararının olmadığını, milletin kararına uyulmak zorunda olunduğunu ifade etti.

Partiden ihraç edilenlerin programlarıyla ilgilenmediklerini söyleyen Adan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'u unuttuk gibi, oysa 15 Temmuz Cumhuriyet tarihinin en alçak saldırısıdır. Polisin askeri, askerin polisi vurduğu bir saldırıdır. 15 Temmuz Türk siyasetinin bütün kodlarını değiştirmiştir. 15 Temmuz'dan sonra siyasi partinin geleceği değil, Türk devletinin geleceğine odaklanmıştır MHP. MHP, elbette 15 Temmuz'dan sonra değerlendirmesini farklı yapacaktır. Biz devletin toparlanmasını, yeniden inşasını, ülkenin bölünmemesini, PKK'nın nefesinin kesilmesini, Suriye bölgesinde yeni bir kantonun oluşmasına mani olması konusunda bir iradeye öncülük yapıyoruz. MHP'nin duruşu bir Türk duruşudur, bir milli duruştur, Mustafa Kemal'in duruşudur. 1900 ile 1923 arası devleti yeniden inşa etmek isteyen karakterin duruşudur."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.