PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2503.7090.8%
  • DOLAR32.5810.27%
  • EURO34.5670.83%
  • STERLİN40.1341.71%
  1. HABERLER

  2. Hasankeyf yeniden inşa ediliyor
Hasankeyf yeniden inşa ediliyor

Hasankeyf yeniden inşa ediliyor

A+A-

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'in yeni yerleşkesinde çalışmalara başlandı.


Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'in yeni yerleşkesinde TOKİ tarafından 320 konutun yapımına başlandı.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kamu binalarının tamamının bittiği yeni yerleşkede, 169 iş yerinden oluşan han ve ticaret merkezi de tamamlanma aşamasına geldi.

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, yeni Hasankeyf yerleşkesinde yapımına başlanan konutlarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede iskan çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini, bir ay önce 320 konut ve bir mezarlığın yapımına başlandığını kaydetti.

320 konut yapımı nasıl devam ediyorsa, kalan konutların yapımı için de en kısa sürede ihale yapılacağını ve onların da yapımına başlanacağını aktaran Baygüven, iş yerlerinin çoğunun tamamlandığını, önümüzdeki aylarda kesin kabullerinin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Baygüven, şöyle devam etti:

"Kamu kurumlarımızın bir çoğu taşındı. Yeni Hasankeyf yeni mimarisi ve yeni kentleşmesi ile oluşturulan bir ilçe olması sebebiyle bir çok eksikleri var. O eksikler de valiliğimizin destekleri ile en kısa sürede giderilecek. Bize 'yeni Hasankeyf'e ne zaman taşınma olacak' diye sorular soruluyordu. Biz de şu zamanda taşınacak diyemiyorduk. Çünkü hak sahipliği bitmemişti. Şu an hak sahipliğinin bitmesi, yapımına başlanan konutlar ve önümüzdeki günlerde de ihalesi olacak konutlarla beraber 2018 yılında vatandaşlarımız buraya gelecek. Konutların bitirilmesi ile 2018 yılında vatandaşlarımız yeni yerleşkeye taşınacak."

İlçede oturan vatandaşlardan Ahmet Akdeniz ise evlerin yapımına başlanmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Akdeniz, "Yeni Hasankeyf'te insanca bir yaşam bizi bekliyor. Şu an yaşadığımız evler küçük. Yeni yerleşkede evler daha güzel olacak." dedi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.