PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Halep'te yaşam şartları iyice zorlaşıyor
Halep'te yaşam şartları iyice zorlaşıyor

Halep'te yaşam şartları iyice zorlaşıyor

A+A-

Esed güçleri kontrolündeki Halep'te yaşam şartları elektrik ve su sıkıntısı sebebiyle ağırlaşmaya başlıyor.


Suriye'de Esed güçleri ve rejim yanlısı yabancı teröristlerin kontrolündeki Halep kentinde yaşam şartları iyice ağırlaşıyor. Kentte yaklaşık 40 gündür su sıkıntısı yaşanıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Halep'in ana su dağıtım merkezi "Süleyman el-Halebi" istasyonu Esed güçlerinin elinde ancak şebekelerden kentteki mahallelere 40 gündür su dağıtımı yapılmıyor.

Kentte yaşayan yaklaşık 2 milyon sivil su sıkıntısı yaşarken Halep'teki rejim yetkililerinin bu sorun karşısında bahaneler öne sürerek, hiçbir çözüm üretmediği belirtiliyor. 

Yaşanan su soruna çözüm bulmak için hükümetin kentteki kuyuları ana su şebekesine bağlayacak bir proje üzerinde çalıştığını belirten yerel kaynaklar,  projenin rafa kaldırıldığını ifade ediyor. Projenin hayata geçmesini engelleyen hükümet yetkilileri, kentteki su satışlarından yüksek gelir elde ediyor. Halep'te ayda ortalama 30 bin Suriye lirası (60 dolar) maaş alan bir devlet memurunun, bir metreküp su için yaklaşık 4 dolar ödediği, su kuyularının bulunduğu mahallelerde ise uzun su kuyrukların oluştuğu ve kuyulardan çıkarılan suyun bidonlarla evlere taşındığı aktarılıyor.

Görgü şahitleri, Halep'te uzun süredir devam eden su sorunu karşısında harekete geçen Birleşmiş Milletler'in (BM), su kuyularının olmadığı bazı mahallelerde özel su depoları kurduğunu, BM'nin kendi kaynaklarından bu depolara su taşındığını anlattı.

Su sıkıntısının yanı sıra elektrik istasyonlarının devre dışı kalması nedeniyle Halep'e elektrik de verilemiyor. 
AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.