PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Grip olan anneler nasıl emzirmeli
Grip olan anneler nasıl emzirmeli

Grip olan anneler nasıl emzirmeli

Grip olduğunda bebeğe bulaştırma riskiyle telaşlanan emziren annelere öneriler. ..

A+A-

Hava değişimleri, enfeksiyonlar ve soğuk hava gribal vakaların artmasına neden oluyor. Özelikle emziren annelerde bu durum telaşla karşılanıyor. Bebeğe bulaştırma riskiyle anneler ne yapacağını bilemiyor. İşte emziren annelerin bebeklerini gripten koruma yolları.

Hijyene dikkat

Emziren annenin her zaman ellerini iyice yıkaması gerekir. Nefesi doğrudan bebeğe ulaşmamalıdır. Evi sık sık havalandırmalıdır. Çünkü mikroplar damlacık yoluyla kolayca bulaşır. Göğüs ucunun ve kıyafetinin temiz olmasına dikkat etmelidir. Eve gelen ziyaretçilerin ardından da odayı havalandırmak gerekir. Maske de kullanılabillir. Ancak maske kullanırken de dikkat edilmesi gereken önemli kurallar vardır.

Örneğin, maskeyi yarım saatte bir değiştirmek gerekir. Maskeye dokunduktan sonra eller çok iyi yıkanmalıdır. Ardından bir poşete konulmalı ve açıkta bırakılmamalıdır. Emziren annelerin hasta olmadan da beslenmesine her zaman dikkat etmesi, dengeli ve sağlıklı beslenmesi, bol sıvı tüketmesi gerekir. Bütün enfeksiyonlarda bol su içmek vücudun savaşması açısından önemlidir.

Süt üretimini artırmada da başı çeken su; grip olunduğunda burun kanallarını açık tutar, enfeksiyonlara karşı direnç sağlar. Emziren anne hasta olmayı beklemeden C vitamini içeren besinler tüketerek önlemini almalıdır. Haftada 2 kez Omega-3 yağ asitleri yönünden zengin balık tüketmek de griple mücadelede önemlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.