PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2325.3330.79%
  • DOLAR32.3360.27%
  • EURO34.9320.14%
  • STERLİN40.7741.17%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Gluten içermeyen besinler
Gluten içermeyen besinler

Gluten içermeyen besinler

Hangi besinler gluten içermiyor?

A+A-

Gluten içermeyen besinler

Sağlıklı yağlar: Saf zeytinyağı, susam yağı, Hindistan cevizi yağı, ot ile beslenmiş hayvanların iç yağı, organik tam yağ, badem sütü, avokado, hindistan cevizi, zeytin, ceviz yağı, ve tohumlar (keten tohumu, ayçiçeği tohumu, kabak çekirdeği, susam, chia tohumu).

lpoiur5esxdfvghio0plsi.jpg

Protein: yumurtalar, balık türleri( somon, rigna, alabalık, sardalya), kabuklu deniz hayvanları ve yumuşakçalar (karides, yengeç, ıstakoz, midye, istiridye, istiridye), otla beslenmiş hayvanların eti, kümes hayvanları(sığır eti, kuzu, karaciğer, bizon, tavuk, hindi, ördek, devekuşu, dana), av hayvanları.

Düşük şekerli meyve: avokado, biber, salatalık, domates, kabak, balkabağı, patlıcan, limon.

poiuytfcvbhjklsclkig.jpg

Sebzeler: Yapraklı yeşillikler, marul, ıspanak, marul, brokoli, lahana, pazı, lahana, soğan, mantar, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana turşusu, enginar, yonca filizi, yeşil fasulye, kereviz, Çin lahanası, turp, su teresi, şalgam, kuşkonmaz , sarımsak, pırasa, rezene, arpacık soğanı, yeşil soğan, zencefil, maydanoz.

poeirjfgfkbvlfrd.jpg

Çeşniler ve baharatlar: Etiketlere dikkat ettiğiniz takdirde bu alanda serbest olabilirsiniz. Ketçap ve acı sosa veda edebilirsiniz ama hardal, zeytin ezmesi(tapenade), turp ve salsa; eğer glüten içermiyorsa buğday, soya ve şeker tercih edebilirsiniz. Ot ve baharatlarda neredeyse hiçbir kısıtlama yok. Sadece buğday ve soya kullanılmış paketli ürünleri tercih ederken dikkatli olun.

lkohytzsdftyujoikl.jpg

Glütensiz tahıllar: Karabuğday, mısır, mısır nişastası ve patates nişastası, pirinç (kahverengi, beyaz, vahşi), darı, kinoa, yulaf ( yulaf doğal olarak glüten içermiyor olsa da glüten aşamasında glüten bulaşıyor. Çünkü bunlar ayrıca buğdayı işleyen değirmenlerde işlenirler, glutensiz olduklarını garanti etmedikçe bunlardan kaçınılırlar.) Örneğin, yulafın öğütülmesi ve paketleme için pirinç hazırlarken fiziksel yapıları değişir ve bu da iltihaplanma reaksiyonu riskini artırır. Bu nedenle bu yiyecekleri sınırlıyoruz.

poiuytfcvbhjikols.jpg

Baklagiller: Fasulye, mercimek, bezelye. Ayrıca nohuttan yapılmış humus yiyebilirsiniz. Havuç, kavzakökü, barbunya gibi bakliyat çeşitleri

cfyhufnermdkco.jpg

Meyveler: Meyveler en iyisidir; kayısı, mango, kavun, papaya, kuru erik ve ananas gibi şekerli meyvelerden daha dikkatli olun.

İnek sütü ve kaymağı: Kahvede, çayda ve tariflerde kullanırken dikkatli olun.

jiuytdrxcvbhjkpl.jpg

Süt ürünleri: Süzme peynir, yoğurt ve kefiri tariflerde kullanırken tutumlu bir şekilde kullanın. Ayrıca süt ve süt ürünlerinde tercihiniz az yağlı olsun.

Çikolata: Doğal stevia ve çikolata tüketirken en az %70 kakao içeren bitter çikolatayı tercih edin.

Kadinvekadin.net özel içeriğidir.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.