PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. 'Gerekirse tank topuyla ateş edin'
'Gerekirse tank topuyla ateş edin'

'Gerekirse tank topuyla ateş edin'

A+A-

İstanbul'daki darbeci askerlere yönelik ilk davada alınan savunmalarda "Telsizden yarbay Şakir Çınar'ın sesi geliyordu, 'Ateş edin, gerekirse tank topuyla ateş edin' diyordu. Çıldırmış gibi bağırıyordu" ifadesi yer aldı.


FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların  duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde savunmaların alınmasıyla sürüyor.

Sanıklardan uzman erbaş Adil Aldemir, kışlada her cuma günü tanklara bakım yaptıklarını anlattı. Olay günü bölük astsubaylarından denetleme yapılacağını duyduğunu belirten Aldemir, "Bölük astsubayımız ve bölük komutanımızla birlikte sağlam bir tank belirledik. Bölüklerdeki tank birliklerinin de hazırlandığını fark ettim." diye konuştu.

Aldemir, bölük komutanından, tanklara mühimmat yüklenmesi yönünde talimat aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Tabur komutanımız telefondan talimat geldiğini ve Atatürk Havalimanı ile Boğaziçi Köprüsü'nün askerlerce kuşatıldığını söyledi. Bize de Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru ilerlememiz emredildi. Havalimanına yaklaştığımız sırada yavaşladık."

Havalimanı yakınında havaya ateş edildiğini ifade eden Aldemir, "Üsteğmen Uğur Can Bekhan da 'Ateş etmeyin, size ateş etme emrini kim verdi?' diye sordu. O sırada telsizden yarbay Şakir Çınar'ın sesi geliyordu, 'Ateş edin gerekirse tank topuyla ateş edin' diyordu. Çıldırmış gibi bağırıyordu, bir şey olduğunun farkına vardım ve tankın akımını kapatıp sonra tankı stop ettirdim." ifadelerini kullandı.

Haksız yere 6 aydır tutuklu olduğunu savunan Aldemir, şunları kaydetti:

"Bizler suçsuzuz, bizi görevlendiren tank teğmen hala dışarıdadır. Ben 6 aydır ailemden ayrıyım. Buna sebep olan kişi de emir almıştır. Beni görevlendiren kişi, şu an El Bab?da çatışıyor, bir arkadaşım da gazi oldu ama ben buradayım ve terörist olarak yargılanıyorum. Biz darbe için çıkmış olsaydık, orada 55 tonluk tankı kimse durduramazdı."

AA


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.