PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Genelkurmay'dan El Bab açıklaması
Genelkurmay'dan El Bab açıklaması

Genelkurmay'dan El Bab açıklaması

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı, Rus savaş uçağının El Bab bölgesinde kazaen Türk birliğinin bulunduğu mevziyi vurması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.


Genelkurmay Başkanlığı, 9 Şubat 2017 tarihinde Rus savaş uçağının El Bab bölgesindeki Türk unsurlara ait binayı vurması üzerine bir yazılı açıklama yaptı.

Rusya Federasyonu Sözcüsü Dimitri Peskov'un, "Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulan hedeflerin TSK tarafından verilen koordinatlar olduğu, bu noktada Türk askerinin olmaması gerektiği." şeklindeki açıklamalarının basın yayın organlarında yer aldığının belirtildiği açıklamada, Rus ve Türk taraflarının yaklaşık bir aydır yürürlükte olan mutabakat gereği birbirleriyle düzenli ve karşılıklı olarak bilgi paylaşımının yapıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

"9 Şubat 2017 tarihinde uçakla vurulan unsurlarımız takriben 10 günden beri aynı noktada bulunmaktadır. 8 Şubat 2017 tarihinde Rusya Federasyonu birliklerinin kontrolünde bulunan bölgeden, dost unsurların bulunduğu noktaya bir roket atılması üzerine, unsurlarımızın bulunduğu noktanın koordinatları son olarak aynı gün akşam saat 23.11'de Humeymim'de bulunan Harekat Merkezindeki sorumlu personele tekrar iletilmiştir. Aynı saatlerde Ankara'daki Rus Silahlı Kuvvetleri Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığı Karargahına davet edilerek unsurların bulunduğu noktaların daha önce de verilen koordinatları, bir kez daha elden kendisine verilmiştir."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.