PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Gelişmişlik farklarını ciddi ölçüde azalttık'
'Gelişmişlik farklarını ciddi ölçüde azalttık'

'Gelişmişlik farklarını ciddi ölçüde azalttık'

A+A-

Kalkınma Bakanı Elvan, Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ak Parti hükümetleri döneminde bölgesel gelişmişlik farklarının azaltıldığını, farkların tamamıyla ortadan kaldırılmasını sağlayacak bir yaklaşımın benimsendiğini söyledi.


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 18. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı"nda yatırımcı iş adamları ile bir araya geldi.

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, yatırım kapsamında Kars'ın yüksek potansiyele sahip olduğunu ancak bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini, Ak Parti hükümetleriyle yerel ve bölgesel kalkınma alanında önemli değişimler yaşandığını, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının büyük ölçüde azaldığını söyledi. 

Bölgede yatırımların arttığını ancak yetersiz olduğunu vurgulayan Elvan, "Başbakanımız Binali Yıldırım bizlere şöyle bir talimat verdi; 'kamu yatırımları, altyapı itibarıyla bölgede önemli gelişmeler sağlandı ama halen eksikliklerimiz var. Artık Doğu ile Batı arasındaki gelişmişlik farkını tamamıyla ortadan kaldıracak bir yaklaşımı ortaya koymalıyız' dedi. Aslında Doğu ile Batı arasındaki gelişmişlik farkını önemli derecede azalttık ama henüz istenilen düzeyde değil. Gelişmişlik farkları ciddi ölçütte azalttık, yeterli mi yeterli değil. Artık 'bu bölge geri kalmıştır' ifadesini bizim ajandamızdan bizim defterden çıkartmak istiyoruz. Buranın potansiyeli var mı var, yüksek bir rekabet gücüne sahip olabilir mi evet olabilir. Peki eksikliklerimize baktığımızda... Şu anda eksikliğimiz üçüncü sanayi altyapısının oluşamaması, üretim yapımı ihracatı kaldırabilecek altyapının daha da güçlendirilmesi. Geçmişte teşvik tedbirleri alındı mı alındı bu tedbirleri ortaya koyduk mu koyduk." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da cazibe merkezlerinin önemine değinerek, "Özellikle bizim bölgemizin, ülkemizin geri kalan kısımlarıyla kalkınmışlık farkının giderilmesi, bölgede yatırımların yapılması, istihdamın sanayinin geliştirilmesi ve insanımızın yerinde ikametinin ne kadar önemli olduğu bir rapor ile vurgulanmış, Bakanlar Kuruluna sunulmuştur. Bu konuda sayın Başbakanımızın başta olmak üzere hükümetteki diğer kabine üyelerinin desteğini ile bu çalışmalar gerçekleştiriliyor." diye konuştu. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.