PİYASALAR

  • BIST 1009565.14-1.18%
  • ALTIN2473.26-0.43%
  • DOLAR32.4460.12%
  • EURO34.48-0.09%
  • STERLİN40.384-0.27%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. GAP, kadınlardan katkı bekliyor
GAP, kadınlardan katkı bekliyor

GAP, kadınlardan katkı bekliyor

A+A-

GAP hizmet yelpazesini genişleterek kadın ve gençler için de istihdam kapısı olacak.


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde tarımdan enerjiye turizmden kültür projelerine kadar birçok sektörde bölge halkına çok kapsamlı hizmetin sunulduğunu söyledi.

Bakan Elvan, gelecekte özellikle sosyal projelere ağırlık vereceklerini, bölge kadını ve gençleri için GAP'ın istihdam kapısı olmaya hazırlandığına dikkati çekti. Elvan, "Gençlerimizin meslek sahibi olmaları için mesleki eğitime önem vereceğiz. Bölgenin bir ihtiyaç analizini yapacağız. Hangi tür mesleklerde ihtiyacımız var bunları tespit edeceğiz. GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığımız gençlere yönelik eğitim programları düzenleyecek onların meslek sahibi olmaları sağlanacak. Biz gençlerimizi istihdam edeceğiz. GAP BKİ Başkanlığımız ağırlıklı olarak gençlere ve kadınlara yoğunlaşacak. Bu gençlerimizin kadınlarımızın gelirlerini artırıcı, istihdam edilmelerini sağlayıcı projelere ağırlık verilecek." diye konuştu.

Elvan, bölge kadınının iş hayatına atılması için de yeni ve farklı projeleri faaliyete geçirmeye hazırlandıklarını kaydetti.

"Kadınlarımızın, meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Bu kadınlarımızın sahip oldukları meslekle birlikte kendi evlerine de gelir getirmelerini sağlayacağız. Bir anlamda eğer kendi işini kuramıyorsa da bunların istihdam edilmelerini sağlayacağız. Gerçekten mesleki eğitim verdiğimiz ve istihdam ettiğimiz kadınların boş zamanlarında, serbest zamanlarında nasıl GAP İdaresi katkı sağlamış ise yöre insanına kendisinin de katkı sağlamasını isteyeceğiz."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.