PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670.03%
  • DOLAR32.335-0.05%
  • EURO34.7430.01%
  • STERLİN40.513-0.01%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Furkan Kızılay:10 yaşındaki bir çocuğun siyasi ideolojisi olmaz
Furkan Kızılay:10 yaşındaki bir çocuğun siyasi ideolojisi olmaz

Furkan Kızılay:10 yaşındaki bir çocuğun siyasi ideolojisi olmaz

Küçük yaşta ekranlarda 'Havuç' olarak izleyicinin kalbini kazanan başarılı oyuncu Furkan Kızılay, ile Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Uzun ile gerçekleştirdiği sohbette 

A+A-

İzleyicinin karşısına ilk kez “Çocuklar Duymasın” dizisinde “Havuç” olarak çıkan Furkan Kızılay, Türkiye Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Uzun ile gerçekleştirdikleri sohbet birçok konu hakkında konuştu.

Sohbette  2004 yılında katıldığı Ali Kırca programında o dönem Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a soru sormasının ardından kedisini sevdiğini söylemesi sebebiyle uğradığı ağır eleştirilere ilişkin “Siyasi konuları tartışmayı sevmem. Ayrıca şunu da vurgulamak istiyorum; 10 yaşında bir çocuğun ideolojisi, siyasi tutumu olamaz! Orada ben soru sorarken futbol oynamayı sevip sevmediğini soruyorum ve Tayyip Bey’den de maç yapma sözü alıyorum. Yıllar sonra bu olayın gündeme getirilip altını kalın harflerle çizelim, “10 yaşındaki bir çocuğun” kategorize edilmeye çalışılması hem çok komik hem de çok acı.” açıklamalarını yaptı.


“TAYYİP BEY’İN BAŞBAKANLIĞINI İLK KUTLAYANLARDAN”


Özgürce düşüncelerini dile getirebildiğinin altını çizen Kızılay, Erdoğan’ın başkanlığını ilk kutlayanlardan biri olduğunu dile getirerek “Bugün Türkiye’de farklı taraflar var ve bu taraflar için linç etme/edilme meselesinin boyutu her geçen gün büyüyor. Kapalısın diye yobaz görüyorlar, açıksın diye namussuz. Ben bunlara takılıp bu şekilde yaşayan biri değilim. Tayyip Bey’in başbakanlığını ilk kutlayanlardan biriydim ve bunu da özgürce söyleyebiliyorum.” dedi.

 

30e9dcd2e07deb89.jpg


FİKİRLER ÖZGÜRCE SÖYLENMELİ


Sanatçıların bazı dönemlerde baskı hissettiklerini dile getiren Kızılay, “Fikirlerimizi özgürce söylemeliyiz. Ben baskı hissetmiyorum. Fikirlerimden dolayı işsiz kalacağıma inanmıyorum. Peki neden fikirlerimizi özgürce söyleyemiyoruz? Bunun nedeni girişte altını çizdiğimiz linç kültürü. Ve inanın bu sadece sosyal medyada oluyor. Sosyal medya artık çok büyük bir linç alanı haline geldi. Ve bir kez daha söylüyorum ki; fikirlere baskı yapmaya çalışan ve kendi fikrini dayatmaya çalışan devletin varlığı değil tamamen insanların varlığı. Biz Osmanlı döneminden beri din ve fikir özgürlüğü yaşamış bir milletiz.” açıklamalarını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.