PİYASALAR

  • BIST 10010268.76-0.08%
  • ALTIN2413.1460.96%
  • DOLAR32.266-0.21%
  • EURO34.819-0.11%
  • STERLİN40.5740.14%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FRANSA’DA SARI İHTİLAL
FRANSA’DA SARI İHTİLAL

FRANSA’DA SARI İHTİLAL

Terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu SDG heyetini Elysee Sarayı’nda ağırlayan ve açık destek veren Macron’un ülkesinden DEVRİM sesleri yükseliyor.

A+A-

Fransa’da olaylar durulmuyor. Macron, terör örgütü PYD'nin sözde Fransa Temsilcisi Xalid İsa'nın da aralarında olduğu SDG heyetine açık destek vereceğini söyledi. Protestoların 23. haftasında olaylar daha da şiddetlenirken, Paris sokakları 230 yıl sonra ilk kez ihtilal sloganlarıyla inliyor. Ülkesi elden gidiyor ama Macron terör örgütüne hala destek vermeyi sürdürüyor. Ayrıca Macron terör örgütü temsilcilerine para yardımı yapmayı da vaad etti.

fransa2.jpg

Fransa'da 17 Kasım'da akaryakıt zamları ve ekonomik koşulları protesto amacı ile başlayan sarı yelekliler eylemleri 23'üncü haftasında sürüyor. Başkent Paris'te bir çok noktada düzenlenen gösterilerde zaman zaman hareketli anlar yaşanıyor. Ellerinde pankartlarla, sloganlar atarak yürüyen kalabalık grupların yanı sıra bazı eylemci gruplar da özellikle Cumhuriyet Meydanı çevresinde araç ve motosikletleri ateşe verdi. Polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.

fransa5.jpg

EYLEMCİLERE NOTRE DAME YASAĞI

 

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, dün Sarı Yeleklilerin 23’üncü haftada yapacakları gösterilerde Notre Dame ve çevresine girmelerini yasaklamıştı. Yasaklanmanın sebebi ise, Notre Dame yangınının ardından alınan ‘güvenlik önlemleri’ olduğu belirtildi. Yasaklamanın, Notre Dame ve çevresinde tüm gün geçerli olacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.